Volkswagen, E-Mobilite stratejisi kapsamında tamamen elektrikli ilk modeli olan ID.3 ’un uretimine başladı. Onumuzdeki gunlerde yollara cıkacak olan ilk ID.3, Almanya Başbakanı Dr. Angela Merkel ve Volkswagen Grup CEO ’su Dr. Herbert Diess ’in de katıldıkları bir torenle banttan indirildi.
Herkes icin e-mobilite
Temiz, etkileyici ve ulaşılabilir “e-mobilite”yi otomotivin geleceği olarak goren Volkswagen, aynı zamanda karbon notr mobiliteye ulaşmanın en iyi ve en etkili yolu olarak tanımlıyor. Grup, onumuzdeki 10 yıl boyunca yaklaşık 70 yeni elektrikli model pazara surulecek. Hedef, e-mobiliteyi mevcut niş pozisyonundan cıkarıp toplumda merkezi bir konuma getirmek. ID.3, yeni elektrikli otomobil neslinde seri uretimi başlayacak ilk model olacak. Model e-mobilite icin ozel olarak tasarlandı ve bu teknolojinin sunduğu fırsatları sonuna kadar kullanıyor.
Beetle ve Golf ’ten sonra, yeni bir donemin habercisi
ID.3 ’un uretimine başlanması, otomotiv dunyasının efsanevi modelleri arasında yer alan Beetle ve Golf ’ten sonra Volkswagen markası icin en onemli donum noktası; Zwickau da, otomotiv endustrisinde bu yeni donemin oncu fabrikası olarak dikkat cekiyor.
“MEB” (Moduler Elektrik Platformu)
ID.3, Volkswagen ’in MEB (Moduler Elektrik Platformu) teknolojisine dayanan ilk modeli. Markanın elektrikli arac atılımının teknik ve ekonomik omurgasını oluşturan MEB ’in (Moduler Elektrik Platformu) kalbini, aracın alt zeminine entegre edilmiş yassı, olceklenebilir, yuksek voltajlı bir batarya oluşturuyor. 2021 yılında tamamen elektrikli otomobil uretimine gececek olan Zwickau ’da, Grup ’un diğer markaları icin aynı platforma dayalı altı model uretilecek.
Zwickau tesisi bir ilk oldu
Volkswagen, icten yanmalı motorlara sahip otomobil ureten buyuk bir fabrikayı, tamamen elektrikli otomobil ureten bir tesise donuşturen ilk buyuk otomobil ureticisi unvanını aldı. Aşamalı donuşumune 2018 yılında başlanan ve 2021 ’de butunuyle tamamlanacak olan Zwickau tesisleri, surecin sonunda, Avrupa ’nın en buyuk ve en verimli elektrikli otomobil fabrikası olacak.
Avrupa ’nın en buyuk elektrikli otomobil fabrikasına donuşum
Zwickau tesisinin donuşumu aşamalar halinde ve normal işletme faaliyetleri devam ederken tamamlanıyor. 2018 yılında başlanan calışmaların ilk aşamalarında kaporta atolyesi, boyahane ve altyapı tesisleri kapsamlı bir şekilde modernize edildi ve yenilendi. Tum konveyor teknolojisi elektrikli araclara uygun hale getirildi. Ayrıca, iki montaj hattının ilkinin donuşumu de tamamlandı ve ilk ID.3 de bu banttan indirildi. 1.700 robotun, surucusuz taşıma
sistemlerinin ve tam otomatik uretim sureclerinin kullanıldığı Zwickau, geleceğin seri elektrikli otomobil uretiminin ilk orneği.
330 bin elektrikli otomobil uretecek
Tesislerde ID uretim calışmaları devam ederken, aynı zamanda, 2020 yılı ortasına kadar Golf Variant modelinin uretimi de devam edecek. Bu tarih sonrasında ikinci montaj hattı da ilk montaj hattıyla birlikte elektrikli otomobil uretim hattına donuşturulecek ve 2020 sonunda devreye alınacak. 2021 ’den itibaren son genişleme aşamasında, Zwickau ’da yılda 330 bin tamamen elektrikli arac uretilecek.
12 yeni uretim holu ve bina
Uretim hatlarının donuşturulmesine ek olarak, Zwickau tesisinde gunluk uretim kapasitesini 1.350 aractan 1.500 araca cıkarma planı doğrultusunda toplam 12 adet yeni uretim holu ve bina inşa ediliyor. Donuşumun tamamlanmasıyla birlikte Zwickau, esnek, dijital, yuksek teknolojik ozellikleriyle verimliliği arttırılmış bir tesis olacak ve dijitalleşme, uretimin tum aşamalarında etkisini gosterecek.
Zwickau, Volkswagen ’in e-mobilite donuşumunun başlangıc noktası olurken, yakın gelecekte, uretime başlayacak 8 farklı tesis ile Volkswagen, en buyuk elektrikli otomobil uretim ağına sahip olacak.
Volkswagen ID.3
Otomobil Forumları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Volkswagen ID.3
-
12-09-2022, 10:55:19