ABD, Cin’in teknoloji konusunda yaptığı atılımların ardından yeni onlemler almaya başladı. ABD hukumeti, teknolojide uluslararası standartları belirleme konusundaki liderliğini surdurmek icin kara listeye alınmış firmalar uzerindeki kısıtlamaları gevşetiyor.
[h=2]Huawei yeniden Android işletim sistemine kavuşabilir[/h] Ticaret Bakanlığı’nın Sanayi ve Guvenlik Burosu, gectiğimiz gun yaptığı acıklamada kuruluşlara belirli teknoloji ve yazılımlar konusunda serbestlik tanınmasına olanak sağlayan kararını paylaştı. Bu markalar arasında gectiğimiz yıllarda ABD ile sorun yaşayarak Android işletim sistemine veda eden Huawei de yer alıyor.
[h=4]60 MP on kameralı Huawei Nova 10 Pro elimizde![/h] 2019 yılında Trump yonetimindeki ABD, Cinli teknoloji devini kara listeye aldı. ABD’nin tedarikcilere erişimini kısıtlayan kararının ardından, Huawei akıllı telefonlarında Google imzalı Android işletim sistemini kullanmayı bırakmak zorunda kalmıştı. Cinli uretici, şu anda yazılımını kendisinin gercekleştirdiği Harmony OS sistemini akıllı cihazlarına aktarıyor.
ABD, Cinli buyuk şirketlerin teknoloji sektorunu ele gecirmesinden endişe duyuyor. Cin’in teknolojinin kuresel olarak tasarlanma ve uygulanma şeklinin belirlenmesinde daha buyuk roller ustlenmesinin onune gecilmesi hedefleniyor. ABD ayrıca ulusal guvenlik tehdidi olarak gorduğu bazı şirketlerin daha fazla buyumesini de istemiyor.
Sanayi ve guvenlikten sorumlu Ticaret Musteşarı Alan Estevez yaşanan son gelişmeler ile ilgili bir acıklama yaptı. ABD’nin bazı gevşetmeler getirmesine rağmen şirketlerin belli başlı kurallara uyması gerektiğini aktaran Estevez, ozellikle ulusal guvenlik ve uluslararası standartların altını cizdi.
ABD, bazı şirketlere karşı olan kısıtlamaları kaldırarak teknoloji konusunda lider rolunun devam etmesini amaclıyor. Huawei ise gelen tum iddialara karşı ABD icin bir tehdit oluşturduğunu defalarca reddetmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Huawei‘nin nasıl bir yol izleceyeği merakla bekleniyor.
Peki siz Huawei’nin yeniden Android işletim sistemine donme ihtimali hakkında ne duşunuyorsunuz? Goruşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.