BMC ana yukleniciliğinde seri uretimine yonelik faaliyetlerin devam ettiği Altay Tankının muharebe sahası tanıma tanıtma sistemi ASELSAN tarafından tedarik edilecek.
ASELSAN, 1980 ’li yılların başlarından itibaren askeri kurumların telsiz ve haberleşme ihtiyaclarını karşılayacak sistem cozumleri sunuyor. Gunumuze kadar uzanan tecrube ve guncel teknolojik gelişmeler birleştirilerek kullanıcılara kesintisiz, guvenli, ekonomik ve hızlı haberleşme cozumleri sunuyor.
NATO STANAG 4579 gereklerine uygun olarak geliştirilen Muharebe Sahası Tanıma Tanıtma sisteminin ALTAY Tankı ’nda kullanılmasına yonelik seri uretim calışmalarına başlandı.
Sahada ki unsurları dost ateşinden korumak maksadıyla geliştirilen muharebe sahası tanıma tanıtma sistemleri de bu kapsamda Aselsan tarafından geliştirildi. Aselsan ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında imzalanan; NATO STANAG 4579 gereklerine uygun olarak geliştirilen Muharebe Sahası Tanıma Tanıtma Sisteminin(MSTTS) ALTAY Tankında kullanılmasına yonelik sozleşme kapsamında seri uretim faaliyetleri gercekleştiriliyor. Ayrıca Aselsan, TSK ’nın ilgili diğer kara platformlarında da MSTT sisteminin yaygınlaştırılmasına yonelik seri uretim tekliflerini iletti.
Altay Tankı Muharebe Sahası
Otomobil Forumları0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Altay Tankı Muharebe Sahası
-
12-09-2022, 10:11:44