T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, M5 Dergisine verdiği mulakatta BMC ana yukleniciliğinde devam eden Altay ana muharebe tankının uretimi hakkında da acıklamada bulundu.
Kendisine yoneltilen onceden tedarik edilmiş motorlarla 6 adet Altay ana muharebe tankının uretimine başlanıldığı yonundeki soruya, Altay ana muharebe tankının uretimine başlanıldığına vurgu yapan İsmail Demir ilgili olarak:
“Ona adet icin 6 demeyebiliriz cunku butun yedek motorları tanka koyacaksınız diye bir şey yok da ancak 4 veya 5 olabilir, oyle bir şeye başlandı. Oyle bir şeye neden daha once başlanılmadığı sorulabilir. Şimdi bir uretim tesisi kurmaya başlayacaksanız, bunun devamında 5 adet urettim, 3 yıl bekledim durumu olmasın diye bir surec belirlemek zorundasınız.” ifadelerinde bulundu.
Mayıs 2020 ’de İsmail Demir Altay AMT motoru ile ilgili olarak:
“Bir ulkeyle calışmalar cok cok iyi noktaya geldi, imzalar atıldı diyebiliriz. Motor icin yine B ve C planlarımız var.” ifadelerinde bulunmuştu. Demir ayrıca Altay tankında da kullanılmak uzere Ar-Ge calışmalarında elektrikli motor icinde calışmaların mevcut tedarik planlarına alternatif olarak devam ettiğini belirtmişti.
ALTAY Projesi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından prototip uretimi icin gorevlendirilen OTOKAR ’ın ana yukleniciliğinde başladı. Daha sonra gercekleştirilen seri uretim ihalesini BMC kazandı ve seri uretim sureci BMC ’nin ana yukleniciliğinde gercekleşiyor.
Altay tankının takvimi ile ilgili son olarak SSB Başkanı İsmail Demir daha onceden yaptığı acıklamada takvim safhasının T0+T18 şeklinde belirlendiğini ve T0 safhasının başlatılamamasının sebebinin ise ana yuklenici firmanın guc grubunu temin edememesine dayandığını belirtmişti.
Demir konu ile ilgili olarak yine: “Belli parametreler firmanın da yonetiminde olmadığı icin T0 icin herhangi bir “deadline” belirlenmedi ancak; guc grubu konusunda birtakım olumlu gelişmeler var ve kısa sure icerisinde takvim başlayabilir.” demişti.
ALTAY Ana Muharebe Tankı
Otomobil Forumları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- ALTAY Ana Muharebe Tankı
-
12-09-2022, 10:11:25