Turk savunma sanayisince guvenlik guclerinin kullanımına sunulan yerli ve milli urunler, ust duzey bir askeri yetkili tarafından Pakistan'daki 10. IDEAS Uluslararası Savunma Fuarı ve Semineri'nde cok sayıda ulkeden ust duzey askeri ve sivil yetkiliye tanıtıldı.
Pakistan'ın Karaci kentinde duzenlenen fuarda, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde 25 firma urun ve kabiliyetlerini sergilerken, askeri ve sivil bircok heyetle goruşmeler gercekleştirildi.
Fuar kapsamında duzenlenen seminerde ise yerli ve milli urunler, ust duzey bir yetkili tarafından dunyanın bircok noktasından etkinliğe katılan ulke temsilcileriyle paylaşıldı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistemler Daire Başkanı Tuğgeneral Cemal Balıkcı, seminerin yuksek katılımla gercekleştirilen oturumunda, Hassas Gudum Kiti, Nufuz Edici Bomba, SOM Seyir Fuzesi, Lazer Gudum Kiti, Kanatlı Gudum Kiti, Teber Lazer Gudum Kiti, Orta İrtifa Hava Savunma Fuze Sistemi Hisar-O, Temel Eğitim Ucağı Hurkuş, insansız hava aracları Anka, Bayraktar TB2, Karayel, Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, Cats Elektro-Optik Keşif, Gozetleme ve Hedefleme Sistemi, Aselpod Hedefleme Sistemi, Milli Muharip Ucak, Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Ucağı Hurjet, Ana Muharebe Tankı Altay ve MİLGEM gibi urun ve projeleri anlattı.
Tuğgeneral Balıkcı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, sunumunda Turk ucaklarının havadan yere ilk taarruzundan başlayarak savunma ve havacılık sanayisinde bugunlere nasıl gelindiğini ve son donemde guvenlik gucleri tarafından kullanılmaya başlanan yerli ve milli urunleri katılımcıların bilgisine sunduğunu soyledi.
Sunumunda, Turkiye'nin savunma ve havacılıktaki seruveninin satır başlarına değindiğini ifade eden Tuğgeneral Balıkcı, şoyle konuştu:
"1925 ve 1941'de Turkiye'nin havacılık alanında yapmış olduğu sıcrama noktalarını belirttim. Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında dış yardımların kesilmesinden buyuk ders cıkardığımızı, aldığımız bu derslerle Savunma Sanayii Başkanlığının kurulduğunu, buradan ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN gibi seckin muesseseler kurularak buyuk sıcramalar, acılımlar yaptığımızı anlattım. Hassas Gudum Kiti konusunda dunyayla birlikte cok iyi geliştirmeler yaptığımızı, ROKETSAN ve ASELSAN'ın geliştirmiş olduğu hassas gudum kitlerini Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında başarıyla kullandığımızı, yuksek başarıyla harekatları gercekleştirdiğimizi ve buna tum dunyanın gıptayla baktığını paylaştım. Geliştirmelere devam edeceğimizi dile getirdim. 2023 vizyonumuz cercevesinde geliştireceğimiz milli platformlarımızın serisini sundum. Boylece onumuzdeki yol haritasını da dunyayla paylaşmış olduk."
"Gurur verici"Yaptığı temaslar cercevesinde Turk savunma sanayisi şirketlerinin Pakistan ve bolgede nasıl algılandığına ilişkin de değerlendirmede bulunan Tuğgeneral Balıkcı, şunları kaydetti:
"Burada gorduğum, savunma sanayimiz Pakistan'da bir numara. Şirketlerimiz, bu bolgenin en gelişmiş urunlerini sunuyor. Fuarda, savunma sanayisi firmalarımızın bulunduğu salonlar bolge ulkelerinin buyuk ilgisini cekiyor. Bolge ulkelerinin istekli ve arayış icinde olduklarını gordum. Bu bizim icin gurur verici bir olay. Bu bolgede ve Afrika'da umutlarımızın daha fazla olabileceğini değerlendiriyorum. Birlikte daha cok calışarak, fikirlerimizi birleştirerek, Hava Kuvvetlerimizin laboratuvar vazifesi cok iyi kullanılarak yeni urunler geliştirebileceğimizi ve savunma sanayisinde ilkler arasında yer alabileceğimizi tahmin ediyorum. Bu da goruluyor zaten. 2023 vizyonu cercevesinde sunmuş olduğumuz Milli Muharip Ucağımız, Hurjetimizin de kısa surede realize olacağına inanıyorum. Bunun icin altyapımız, personelimiz, isteğimiz, umutlarımız var. Calışıp, daha iyi şeyler yapacağız."
Turk Savunma Sanayisi Vitrinde
Otomobil Forumları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Turk Savunma Sanayisi Vitrinde
-
12-09-2022, 09:39:13