Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Turk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracının (TİHA) ozelliklerinin yer aldığı grafik paylaştı.
AKINCI TİHA, dun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Corlu'da gercekleştirilen torenle Turk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envanterine alındı ve guvenlik guclerinin kullanımına sunuldu. Torene 5 alanda eğitim goren 125 kursiyer de katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugun sosyal medya hesabından paylaştığı grafikte, TİHA'nın ozellikleri aktarıldı. Erdoğan, paylaşımında "Turkiye'nin muhendislik kabiliyetlerinin yeni sembolu, bağımsızlığımızın gokyuzundeki yeni temsilcisi." mesajına yer verdi.
Erdoğan tarafından paylaşılan grafiğe gore 20 metre kanat acıklığı bulunan AKINCI TİHA, 4,1 metre yukseklik ve 12,2 metre uzunluğa sahip.
Seyir hızı 200 knots, azami kalkış ağırlığı ise 6 ton olan AKINCI, 40 bin feet irtifaya kadar yukselebiliyor ve 24 saat ucuş gercekleştirebiliyor.
1,5 ton faydalı yuk taşıma kapasitesine sahip olarak geliştirilen AKINCI, gelişmiş yapay zeka, 3 yedekli otopilotla milli uydu haberleşme sistemine sahip.
İlk ucuşunu 6 Aralık 2019'da gercekleştiren AKINCI, bugune kadar 1100 sorti yaptı.
Kendi sınıfında dunyanın en ileri teknolojik ozelliklerine sahip Bayraktar AKINCI TİHA, yerli ve milli olarak uretilen MAM-L, MAM-C, MAM-T, Nufuz Edici Bomba, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Gudum Kiti (KGK)-MK-82, Gokdoğan, Bozdoğan, SOM-A, Hassas Gudum Kiti (HGK), Lazer Gudum Kiti (LGK) gibi muhimmat, fuze, bomba ve gudum kitleriyle donatılabiliyor.
TİHA'nın Ozelliklerini İceren Grafik
Otomobil Forumları0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- TİHA'nın Ozelliklerini İceren Grafik
-
12-09-2022, 09:33:25