Turk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), 19 Mayıs Ataturk'u Anma, Genclik ve Spor Bayramı'nı taarruz ve taktik keşif helikopteri Atak'ın gosterisiyle kutladı.
TUSAŞ, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle sokağa cıkma kısıtlaması uygulaması altında kutlanan bayram dolayısıyla ozel bir etkinlik duzenledi.
Şirketin Kahramankazan'daki tesislerinde gercekleştirilen ve kurumsal instagram hesabından canlı yayınlanan programda, helikopter pilotları Erdinc Ozen ve Esra Ozturk, sosyal medya uzerinden gelen soruları yanıtladı.
58'inci Atak uctuDaha sonra kokpitteki yerlerini alan pilotlar, cep telefonuyla TUSAŞ tesisleri uzerinde yaptıkları ucuş sırasında canlı yayını surdurerek, izleyicileri heyecana ortak ettiler.
Etkinlikte, uzerinde Faz-2 donanımları bulunan 58'inci Atak helikopteri kullanıldı. Helikopter, Faz-2 konfigurasyonunda lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleriyle donatılarak daha da guclendirilecek.
Pilotların gururuTurkiye'nin ilk sivil helikopter pilotlarından Esra Ozturk, ucuşun ardından yaptığı acıklamada, "Bundan once bircok ucuşumuz oldu ama bu cok cok farklıydı. Bu ozel gunde milli gururumuz Atak ile ucuş gercekleştirdiğimiz icin cok mutlu ve gururluyuz. Hem uctuk hem de izleyen binlerce insanı bizimle kokpitten ucurduk. Bu tarif edilemez bir duygu." dedi.
Erdinc Ozen de ucuş sonrası duygularını şu sozlerle ifade etti:
"Yaklaşık 17-18 yıldır ucuş yapıyorum. Hayatımda yaptığım en değerli ucuşlardan birisi olacak benim icin. 2 cocuğum var, onlara bırakabileceğim cok guzel bir hediye olacak. Hem Atamızı andığımız hem de genclerimizin bayramı olan boyle anlamlı gunde boyle bir ucuş yaptığım icin gurur duyuyorum. Milletimle gurur duyuyorum, boyle bir helikopterle ucuş yapma imkanı sağlandığı icin gurur duyuyorum. Bundan once de bir suru taarruz helikopteriyle uctum, bununla ucmuş olmanın verdiği haz hicbiriyle değişmez. Hayatımın sonuna kadar buyuk bir gururla taşıyacağım bir anı olacak benim icin."
- Atak teslimatları suruyor
Firmanın Helikopter Genel Mudur Yardımcısı Yıldırım Kemal Yıllıkcı, Turkiye'nin 100 yılda gectiği aşamalara dikkati cekerek, ulkenin daha nice yuksek ufuklara, parlak geleceklere doğru gideceğinden emin olduğunu soyledi.
Yıllıkcı, boyle bir gunde Atak helikopterinin gosterisiyle genclere ve Turk milletine şevk ve heyecan vermek istediklerini dile getirdi.
Atak helikopteri teslimatlarına değinen Yıllıkcı, bugune kadar 56 teslimat gercekleştirdiklerini belirterek, "57'ncisi şu anda teslimat surecinde, ucuş yapan 58'incisi. Atak helikopterimizin cok guzel bir gosterisini izledik. Diğer bayramlarımızda benzer ucuşlarla genclerimizi, milletimizi gururlandırıp heyecanlandıracağımızı umit ediyoruz." diye konuştu.
Atak Helikopterinden Ozel Ucuş
Otomobil Forumları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Atak Helikopterinden Ozel Ucuş
-
12-09-2022, 09:20:35