Verilen bilgiye gore, nesnelerin interneti, veri toplama ve analizi ile verimlilik artıran, gercek zamanlı verilerle değer ureten akıllı bir uretim ağına sahip olacak tesis, uretim hatlarında cıkabilecek hataları gelişmiş kamera ve sensorlerle ongorecek ve/veya engelleyecek. İş birlikci robot uygulamaları ve giyilebilir teknolojilerle ergonomiyi artıracak.
Avrupa'nın en temiz tesisi olacak fabrikanın, "ucucu organik bileşen" salımı Turkiye'deki yasal sınırın 9'da biri, Avrupa'daki yasal sınırın ise 7'de biri şeklinde gercekleşecek.
Uretimle birlikte stil tasarımı, Ar-Ge, prototip ve test birimi, strateji ve yonetim merkezi bir arada olacak tesis, muşterilerin sadece araclarını teslim almak uzere değil, aynı zamanda TOGG teknolojisini yakından gormek ve ailece keyifli vakit gecirmek uzere gelebilecekleri bir deneyim merkezi olma ozelliği taşıyacak.
Toplamda 1,2 milyon metrekarelik alan uzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesiste, 2022'nin son ceyreğinde ilk seri otomobil banttan inecek.
Calışanlarının en az yuzde 30'u kadınlardan oluşacak tesiste, uretim başlangıcında yerlilik yuzde 51 olacak, 2025'te yuzde 68'e kadar ulaşacak. 2030'a kadar 1 milyon adet TOGG hattan indirilecek.
TOGG Gemlik Tesisi
Otomobil Forumları0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- TOGG Gemlik Tesisi
-
12-09-2022, 09:18:16