Turkiye ’nin yerli otomobilini uretecek olan 5 babayiğit şu şekilde konuştu:
Anadolu Grubu Yonetim Kurulu Başkanı Tuncay Ozilhan, Anadolu ’dan kazandığını Anadolu ’ya geri veren bir grup olarak Turkiye ’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu ’nun bir uyesi olmaktan ve Anadolu Grubu ’nun 67 yıldır oluşturduğu deneyimi bu projede Turkiye ’nin hizmetine sunmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Ozilhan, dunya otomotiv sektorundeki hızlı donuşum surecine Turkiye ’nin de gunumuz teknolojilerini kullanarak katılması gerektiğini belirterek ozellikle boyle onemli bir projede devletin desteğinin bulunmasının onemine değindi.
BMC Yonetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, firma olarak otomotiv sektorunde 53 yıllık tecrubeye sahip olduklarını belirtirken, “Son yıllarda dunya capında kabul goren savunma sanayi aracları, dunyanın her koşesinden 75 ulkeye gercekleştirdiği ihracatı, bugune kadar uretmiş olduğu ticari ve askeri kullanımlı motorları, tekerlekli ve paletli zırhlı aracları, tank ve raylı sistemler alanında devam eden calışmaları ve 500 muhendis, toplam bin 800 calışanı ile firmamız bu milli projede gorev ustlenmeye hazırdır” dedi.
Kıraca Holding Yonetim Kurulu Başkanı İnan Kırac, Turkiye ’nin kendi markasını yapabilecek guce sahip olduğuna değinirken, “Turkiye ’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu ’nun varlığı ve amacı buyuk onem taşıyor. Değişen bu dunyaya hızla en ust seviyeye ayak uydurmak, eğitim ve teknolojiyle one gecmek mecburiyetindeyiz. Bu noktada Turkiye, kendi markasını başka yabancı bir ortağa ihtiyac duymadan kendi imkanlarıyla yapacak seviyededir. Umit ediyorum ki Ortak Girişim Grubu ’nun yapacağı calışmalar olumlu sonuclanacaktır” diye konuştu.
Turkcell Yonetim Kurulu Başkanı Ahmet Akca, “Turkiye ’nin otomobili projesini destekleyecek olan, akıllı ulaşım sistemlerinin oncu teknolojilerinin hazırlık calışmaları da bu kapsamda devam etmektedir. Yerli otomobil projesine onemli katkılarımızın olacağına inanıyoruz. ‘Kader gayrete aşıktır ’ diyor ve Turkiye ’nin otomobili icin yola cıkıyoruz” dedi.
Zorlu Holding Yonetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, projenin onemine dikkat cekerek şoyle konuştu: “Biz her zaman yerli sanayiye inanan ve yerli sanayinin gucuyle buyuyen bir grup olduk. Yaptığımız katma değerli uretim ve gercekleştirdiğimiz ihracat ile bugune kadar ulke ekonomisine ve cari acığın azaltılmasına onemli katkılar sağladık. Grubumuz, yerli sanayideki gucu ve ileri teknolojideki bilgi birikimi ile şimdi de yerli otomobil uretim surecinde rol ustlenerek, katkılarını artıracaktır” diyerek sozlerine son verdi.