Turkiye ’nin Otomobili ’ne (TOGG) İngiliz rakip geliyor. İngiliz otomobil markası MG ’nin Cin ’de uretilen yuzde 100 elektrikli SUV modeli ZS EV bu yıl Turkiye ’de satılmaya başlanacak.
TOGG ’a İngiliz rakip geliyorİngiliz otomobil markası MG ’nin Euro NCAP ’ten (Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı) 5 yıldız alan ve Cin ’de uretilen yuzde 100 elektrikli SUV modeli bu yıl Turkiye pazarına girecek.
Suzuki, Vespa gibi farklı sınıflardan otomobil ve motosiklet markalarını bunyesinde bulunduran Doğan Trend Otomotiv, yeni bir marka ile anlaşarak Turkiye pazarına soktu. İngiltere kokenli, Cin ve cevresindeki Uzakdoğu fabrikalarında uretim yapan MG markası ile anlaşan firmadan yapılan acıklamada en buyuk avantajının rekabetci fiyatları olacağı vurgulanırken, Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yonetim Kurulu Uyesi ve CEO ’su Kağan Dağtekin, “Segment olarak bugun elektriklide iki ana akım var: Birincisi Tesla ile başlayan ust segment spor otomobiller, ikincisi Renault Zoe gibi futurustik ve kucuk otolar. ZS EV ise tam ortasına, yani alışık olduğumuz hacim ve kullanım ozellikleriyle geliyor. Mayıs ayı itibariyle ilk teslimatlara başlayacağız. MG ’nin elektrikli SUV modeli ZS EV, ozellikleri ve satış fiyatıyla ilgi cekecek. 2021 yılı icerisinde farklı MG modellerini Turkiye ’ye getirmeyi hedefliyoruz. MG markasıyla bin adede yakın satış hedefimiz var. İlerleyen donemde Turkiye ’de bir MG uretim tesisi kurarak Avrupa pazarlarına ihracat yapma hayalimiz var” dedi.
2021 ’de Turkiye pazarına girecek model, 44.5 kilovatsaatlik bir batarya kapasitesine sahip. 255 kilometreye kadar menzil sunan ZS EV, 353 NM tork ve 143 beygir guc uretiyor. İngiltere başta gelmek uzere, 10 Avrupa ulkesinde satışta olan modelin İngiltere satış fiyatı 25 bin 495 pound (260 bin TL). Turkiye ’ye ise elektrikli araclar gumruk birliği dışında olduğu icin, yuzde 10 ek gumruk vergisi ile gelecek.
Ocak ayı sonunda on siparişleri başlayacak olan MG ZS EV modeli Mayıs ayından itibaren yollara cıkacak. Aracın benzinli modelleri ise 2021 yılının son ceyreğinde ulkemizde olacak.
TOGG'a İngiliz Rakip
Otomobil Forumları0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- TOGG'a İngiliz Rakip
-
12-09-2022, 09:15:10