27 Aralık tarihinde Gebze ’deki Bilişim Vadisi‘nde TOGG tarafından tanıtılan yerli otomobil tum ulkede buyuk bir heyecan yaratmıştı. Dun markalaşma surecinin acıklanmasının ardından bugun de MEB yerli otomobil icin planını acıkladı!
MEB yerli otomobil icin planını acıkladı!Yerli otomobil tanıtımının ardından surecin hızlı bir şekilde ilerleyeceğini gosteren markalaşma sureci de dun TOGG ’un resmi Twitter hesabından yayınlandı. Bugun de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, yerli otomobile destek ve otomobilin uretiminde gorev alacak nitelikli iş gucunu yetiştirmek icin yapılan planı paylaştı.
MEB tarafından yapılan plana gore, Bursa Otomotiv Endustrisi İhracatcıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bunyesinde “Elektrikli Araclar” dalı acılacak. Onumuzdeki yeni eğitim oğretim doneminde ilk oğrencilerini alacak alan ile hibrit araclar, elektrikli araclar, hidrojenle calışan araclar, pil teknolojisi, elektrikli motorlar, sensorler, goruntu işleme, led teknolojisi, CCTV (Kapalı Devre Kamera Sistemleri), mekanik sistemleri, şarj istasyonları teknolojisi, elektroliz teknolojileri ile ilgili tum yetkinlikler oğrencilere kazandırılacak ve nitelikli iş gucu yetiştirilerek istihdam edilecek.
Bursa ’da fabrika hazırlıkları surerken, yerli otomobilin onumuzdeki donemlerdeki geleceği de hızla şekilleniyor. Markalaşma surecinin devam etmesi ile de 2020 ortasına doğru yerli otomobil planını daha net bir şekilde gormuş olacağız.
Togg'a MEB’den destek
Otomobil Forumları0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Togg'a MEB’den destek
-
12-09-2022, 09:13:41