Klasik Alfa Romeo modellerini araştırırken şirketin tarihinde onemli bir yeri olan ve Alfa Romeo ’nun ne kadar yeniliklere acık bir firma olduğunun yaşayan bir kanıtı olan 1913 model A.L.F.A. 40-60 HP Castagna Siluro Aerodinamica modelinin hikayesini sizlerle paylaşmanın doğru olacağını duşundum.
Alfa Romeo firması 1910 yıllarından gunumuze kadar uretim yapan İtalya ’nın en onemli Spor Otomobil ureticilerinden olmuştur. Şirket ismini, (Anonima Lombarda Fabrica Automobili) kısaltılmış hali olan A.L.F.A.‘dan almıştı. Sizlere anlatacağım 1913 model A.L.F.A. 40-60 HP Castagna Siluro Aerodinamica modeli, Kont Marco Ricotti tarafından ozel olarak, Carrozzeria Castagna studyosuna sipariş edilerek ustte fotoğrafını paylaştığım A.L.F.A. 40-60 HP Corsa modelinin alt yapısı uzerine inşa ettirilmiş futuristik bir otomobildir.
Klasik Alfa Romeo A.L.F.A. 40-60 HP Castagna Siluro AerodinamicaKlasik Alfa Romeo A.L.F.A. 40-60 HP Castagna Siluro AerodinamicaKlasik Alfa Romeo A.L.F.A. 40-60 HP Castagna Siluro Aerodinamica
Castagna studyosu tarafından uretilen bu arac, tarihte hatırlanan ilk Monospace govdeli ilk panoramik camlı otomobildi. Aracın sağında bir, solunda ise iki kapı bulunuyordu. Tamamen aluminyumdan yapılmış gozyaşı şeklindeki govdesinden dolayı araca “Siluro Ricotti”, lakabı verilmişti. Her ne kadar internet uzerindeki kaynaklar bu arac icin 1914 model diye belirtse de ben Alfa Romeo muzesinin kabul ettiği 1913 yılını baz aldım.
6 litre hacminde 4 silindirli, silindir başına dort valfli ( O zaman ki yarış teknolojisi ) 70 Hp. gucundeki motoru ile saate 139 Km/h. hıza ulaşmıştı. Sadece bir adet uretilmiş, bu eşsiz aractan sıkılan Kont Ricotti, 1915 yılında aracın ustunu kestirerek ustte fotoğrafını koyduğum şekle getirtti. Aracın direksiyonundaki de kendisidir. Ustteki fotoğraflarda gorduğunuz ve şu anda Milano yakınlarındaki Arese Alfa Romeo muzesinden sergilenen arac, 70 ’li yıllarda orijinaline sadık kalınarak uretilmiş kopyadır. Orijinal aracın ise nerede olduğu bilinmiyor. Yazıma son verirken şunu soylemek istiyorum, Dunya otomobil piyasasına yon veren insanlar İtalyanlardır…
Klasik Araclar A.L.F.A. Aerodinamica
Otomobil Forumları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Klasik Araclar A.L.F.A. Aerodinamica
-
12-09-2022, 08:54:12