Filo kiralamanın 2019 yılına oranla 2020 yılında arac kiralama da geride kalması korkuttu. Turkiye ’nin onemli sektorlerinden filo kiralama servisleri, gecen yıl 295 bin adet arac parkı gercekleştirdi. Bu yıl ise 256 bin adetlere geriledi. Yaşanan kuculmenin son 3 ayda kendini duzelttiği rakamlar sayesinde, krizi atlatan sektor verilen teşviklerden memnun. Tum Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı İnan Ekici konu ile ilgili acıklamalarda bulundu. TOKKDER Yonetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, “Operasyonel kiralama sektoru olarak arac parkımız gectiğimiz yılın aynı donemine gore yuzde 13,2 oranında daraldı. Gecen yılın ilk yarısı sonunda 295 bin adet olan parkımız bu yılın ilk yarısında 256 bin adet olarak kaydedildi. 2020 yılının ilk ceyreğinde ise bu rakam 264 bin adetlerdeydi” ifadelerini kullandı.
Filo Kiralama ’da Arac Parkı Artacak mı?Filo kiralama şirketleri hakkında acıklamalarına devam eden Tum Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yonetim Kurulu Başkanı İnan Ekici: “Ancak yaşanan daralmanın son 3 ayda toparlandığını gozlemleye biliyoruz. Cunku yılın ilk ceyreğinde yuzde 5,1 olan daralma, ikinci ceyreğinde yuzde 3,2 olarak gercekleşti. Yılın geri kalanında dengeli bir seyir olacağını ongoruyoruz. Bu doğrultuda, yıl sonuna kadar 15-20 bin adet civarında daha yeni arac alımı yapacağımızı tahmin ediyor ve 2020 yılını 6 milyar TL ’ nin uzerinde yatırımla kapatmayı hedefliyoruz” dedi.
Filo Kiralama İcin Tepki!Filo kiralama servisleri ve şirketleri ultra duzeyde artan sıfır otomobil fiyatlarını da tepki gosterdi. Verilen siparişlerin aylar surduğunu ve sabit fiyattan sozleşme yapılamadığını aktaran yetkililer, otomobil distributorluklerine kızgın. Ayrı yeten sıfır otomobil bulunamadığı icin, 2. el otomobil fiyatlarının da devasa boyutlara cıkması pazarı karmaşıklaştırmış durumda. Piyasanın cok hararetli alış verişlere neden olduğu durumda, hic bir kurum halinden memnun değil gibi gozukuyor. Şirketler ise yıl sonuna kadar 20 bin adet olarak hesaplanan sıfır otomobil alımını gercekleştirmeyi planlıyor. Bu yıl pandemi den dolayı uretim aksalıkları, otomobil ureticilerinin fabrikalarından gelen yoğun talepe cevap verememesine neden olmuş durumda. 2021 yılının 2. ceyreğinde global otomobil firmalarının tam uretime gecmesi kaidesiyle, yaşanan talep patlamasını dindirmek icin arz fazlası uretim sağlama planlanmaktadır. Bu kaidelerin yerine getirilebilmesi icin de tum dunya da suren koronavirus salgınının hafiflemesi beklenmektedir.
Filo Kiralama
Otomobil Forumları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Filo Kiralama
-
12-09-2022, 08:29:23