Suspansiyon sisteminin dengesi, elektrikli parcaların miktarı ve tukettiği enerji, lastiklerin durumu, motor yağ filtresinin durumu gibi pek cok teknik parca yakıt tuketimine etki eder. Yeni bir otomobille bunun aynı versiyonunun beş yıl kullanılmış olanı arasında yakıt tuketimi farkı olmasının nedeni budur. Parcalar eskidikce motor daha fazla zorlanır ve daha fazla yakıt tuketir.

Aracı kullanım bicimi de yakıt tuketim miktarına etki eder. Aşırı soğukta motor fazla zorlanır ve daha fazla yakar. Yokuş cıkarken araba her zaman daha cok yakar. Araca fazla yuk konursa yine yakıt tuketimi artar. Surekli fren-gaz yapmak, hızı surekli değiştirmek, gaza fazla yuklenmek de tuketime etki eder. Uzun sure klima acma ya da camları acarak araba kullanma gibi alışkanlıklar da yakıt tuketimini bir parca arttırır. Arac kiralamada aşağıdaki maddelere dikkat almak faydalı olabilir.

Burada yakıt tuketimi konusunda beş ana madde uzerinde durulabilir. Bunları aşağıdaki gibi ozetleyebiliriz.

Yakıt Tuketim Şekli: Aracın dizel, LPG ’li ya da benzinli olması ne kadar yakıt tuketeceğine etki etmez ancak ne kadar yakıt masrafı yapacağınıza etki eder. Bu nedenle LPG ’li arac kiralama ya da dizel kiralama secenekleri veya motor hacmi duşuk benzinli araba kiralama secenekleri tercih edilmelidir.

Aracın Boş Ağırlığı (buyukluğu): Araba ne kadar hafifse o kadar motora az yuk duşer. Bu da yakıt tuketimini azaltır.

Aracın Yuku: Araca fazla yuk yuklerseniz yakıt tuketiminiz artar.

Aracın Motor Hacmi (Motor Gucu): Motor gucu fazla ise tuketim de fazladır.

Cekiş Sistemi- Şanzıman Tipi: Son yıllarda bu iş teknik anlamda oyle bir optimize edildi ki artık bu genellemeyi yapmak zor ama yine de manuel bir araba otomatik şanzımanlıya gore az yakar. 4×4 bir araba da onden cekişliye gore fazla yakar.

Ozetle; yakıt deposu kucuk olan motor hacmi (HP) duşuk olan araclar daha az yakar. Nissan Micra, Citroen C3, Ford Fiesta gibi secenekler genellikle az yakar. SUV ve 4 ceker aracların coğu da fazla yakar. Aracın karoser ağırlığı fazlalaştıkca yakıt tuketimi de artar. Bu nedenle genellikle az yakması icin kucuk arac tercih etmek faydalı olabilir.