Surucu adayı belgesi tanımladıktan sonra teori ve direksiyon sınavına girebilmek icin ya da girmeden almanız gereken iki zorunlu eğitim var:

Risk 1​ Risk1 eğitimi, genel olarak alkol, uyuşturucu, yorgunluk ve yaşın trafikte oluşturduğu riskleri ve etkilerini anlatan interaktif şekilde işlenen 3-4 saatlik bir eğitim diyebiliriz.

Risk 2​ Risk 2 eğitimi, kaygan, ıslak veya buzlu yol risk eğitimi olarak adlandırabilir. 5-6 saat suren bu eğitimde ozel olarak hazırlanmış kaygan zeminlerde arac kullanarak olası riskleri birebir tecrube etmenizi sağlamaktır. Bu eğitimde verilen eğitim araclarını kullanarak kuru zeminde 40km-80km hızlarda kısa mesafelerde rahatlıkla durabildiğinizi oncelikle gorursunuz. Sonrasında aynı hızlarda, daha oncesi kuru zeminin hemen sonrası veya yanında hazırlanan kaygan zeminlerde nasıl 3-4 katı mesafelerde durduğunuzu, nasıl yol dışına cıkabildiğinizi, tam turluk spinler atabildiğinizi ve yoldaki yumuşak olarak hazırlanmış insan ya da hayvanı temsil eden hedeflere ne kadar kolay carpabildiğinizi birebir yaşayarak tecrube edinirsiniz. Risk 2 eğitiminin amacı kaygan ve riskli zeminlerde tehlikeleri en az bir kez yaşayarak deneyimlenmenizdir ve ehliyet oncesi bu farkındalığa kavuşmanızdır. Normal trafikte carpacağınız hedefler zararsız ve temsili değil gercek ve/veya canlı hedefler(insan veya hayvan) olacaktır.

Bu arada İsvec ’te doğal hayat dengesi daha duzenli olduğu icin bircok hayvana ozellikle de 500kg-1.000kg arasında değişen geyiklere carpma riskiniz ozellikle şehir dışlarında yuksektir.