Geely
Geely Holding Group, 1986 yılından beri otomobil, motosiklet, otomobil motoru, şanzıman, otomobil parcalarının uretiminde faaliyet gosteren bir firmadır.
Cin ’in En Buyuk Kuruluşu
90 ’lı yıllara kadar Cin pazarında sadece parca ve motor tedarikcisi olarak faaliyet gosteren marka, ilk olarak 1997 yılında uretiği ilk aracıyla otomobil sektorune tam anlamıyla adım attı. Bu surecte otomotiv sektorunun oneminin farkında olan marka gelişim surecinde ar-ge calışmalarına 1 milyar 300 milyon dolardan fazla yatırım yaparak bulunduğu pazarda lider konuma yukselmeyi hedefledi. Cin pazarında uretim yapan en buyuk ozel sektor kuruluşu olmasıyla bilinen Cin ’in General Motors ’u denebilecek Geely Group, bu girişimleriyle buradaki pazarın gelişmesinde de onemli rol ustlendi.
Geely Volvo İle Dunyaya Acılıyor
Geely markasının Avrupa ile birlikte dunyanın ceşitli yerlerinde de fabrikaları bulunmaktadır. Bu uretim tesisleri Cin ’de Linhai, Ningbo, Xiangtan, Cixi, Jinan, Lanzhou, Taizhou, Shangai ve Cin dışında Rusya, Ukrayna, Venezuela, Malezya ve Guney Afrika ’da bulunmaktadır. 2010 yılında 2 milyar dolar odeyerek eski sahibi olan Ford ’danVolvo markasını satın alan Geely Group boylelikle otomobil sektorunde kendisini bir adım daha ileriye taşıyacak dev atılımı gercekleştirdi. Volvo ’yu satın aldıktan sonra Avrupa ’daki Ar-ge merkezlerine dokunmadı, fakat Cin ’de uretim yapabilmek icin tam 2 yıl bekledi. Bu sancılı surecte bir CEO değiştirmek zorunda kalan marka Cin ’deki uretiminin buyuk kısmını Amerika pazarına pazarlamayı hedefliyor.
Geely markasının kendi ismi ile uretmiş olduğu bazı modeller ise Geely CK Echo 1.3,Geely Emgrand EC7,Geely Emgrand EC7 1.5 GSL, Geely FC, Geely MK Familia 1.5 ’dur. Geely Group Holding bircok otomobil teknolojisi uretmeye devam etmektedir.
Geely Firması Hakkında Bilgi
Araç İşlemleri0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Araç İşlemleri
- Geely Firması Hakkında Bilgi
-
12-09-2022, 02:37:35