Volga Otomobil Fabrikası 27 Temmuz 1966 yılında, Kuibyschewer (bugunku adı ile Samara) bolgesinde, yıllık 600.000 otomobil kapasitesi ile uretime başlamıştır. Bu uretim icin ıtalyan Fiat ile 1966 yılında teknoloji ve lisans anlaşması yapılmış olup, şirketin yonetimine ulkenin otomobil bakanı Viktot Nikolayavich atanmıştır.
1967 yılının Nisan ayında ilk Jiguli otomobilller (sonraki modeller Lada adını almıştır) uretim bandından cıkmaya başlamıştır.
Aracın projelendirme aşamasında Fiat, Moskova Enstitusu Nami ve şirketin araştırma – geliştirme departmanı birlikte yer almışlardır. Fiat 124 adı ile 1966 yılında sınıfında yılın otomobili secilen bu model VAZ 2101 adı ile de ulkesinin en populer otomobili olma sozunu veriyordu.
1971yılının Mart ayında yıllık 220.000 adet otomobil uretim kapasitesine ulaşan fabrika 1972 yılının Ocak ve yine aynı yılın Eylul ayında kapasitesini arttırmış, Aralık 1973 yılında ise fabrika butun olanakları ile tam kapasite uretime ulaşmıştır.
Avtovaz yıllık 750.000 adet imalat kapasitesi ile Rusya ve Doğu Avrupa ’nın en buyuk otomobil ureticisi konumundadır. 1970 – 2003 yılları arasında 600.000 adeti Vega modeli olmak uzere toplam 22 milyon arac uretmiştir.
Ayrıca lisans anlaşmaları ile aralarında Ukrayna, Kazakistan, Mısır ve Ekvator ulkelerinin de bulunduğu 18 ayrı montaj tesisleri de faaliyet gostermektedir.
Lada Bayisi Hakkında Bilgi
Araç İşlemleri0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Araç İşlemleri
- Lada Bayisi Hakkında Bilgi
-
12-09-2022, 02:34:50