Daihatsu, 1907 yılında Hatsudoki Seizo Co. Ltd. ismiyle kurulan ve ufak sınıf araclar ureten Japon otomobil ureticisidir. 1907 yılında icten yanmalı motor uretimi ve satışı icin kurulan şirket, 1951 yılına gelindiğinde Daihatsu Motor Co. Ltd ismini almıştır.
1907 yılında, Japonya ’nın altı beygir gucundeki ilk benzinli motorunu ureten Daihatsu, ilk aracı olan 3 tekerlekli “HA Model”i 1930 yılında uretti. 1998 yılında Toyota, Daihatsu hisselerinin coğunluğunu satın alarak markanın ana şirketi olmuştur. Yıllar icerisinde hızlı bir gelişim gostererek buyuyen Daihatsu, art arda uretim merkezleri acarak yeni arac modelleri geliştirmeye devam etti.
1965 yılının Temmuz ayında, elektrik ile calışabilen arac uretebilmek icin araştırma ve geliştirme calışmalarına başlandı ve 1967 yılında tamamlanan calışmalar sonucu, yuksek performanslı bir elektrikli arac geliştirildi. 1969 yılının Eylul ayında ise Fellow Van adlı elektrikli arac satışa sunuldu. 1977 yılında kompakt olarak uretilen Charade isimli arac, 1978 yılında yılın en iyi aracı secildi. Merkez ofisi ve fabrikası Ikeda ’da bulunan Daihatsu, burada; Daihatsu Terios Kid, Esse, Boon, Passo, Coo, Bb, Delta, Justy, DEX, Copen gibi modellerini uretmektedir. Daihatsu tarafından uretilen bir microvan modeli olan Daihatsu Hijet uzun yıllardır kullanılan araclar arasında bulunmaktadır. Bunun yanı sıra son derece guclu motor sistemi ile en zor şartlarda bile ağır yuk taşımaya elverişli suspansiyon yapısına sahip Delta kamyonetler, kusursuz dayanıklılık sunar.
Daihatsu, satış ve uretim ağını dunya genelinde her gecen gun genişletmektedir ve gunumuzde yaklaşık 130 ulkede servis, satış ve uretim ağı oluşturmuş durumdadır. Urettiği araclarda guvenliğin oneminin farkında olan ve araştırma geliştirme calışmalarını buna uygun olarak titizlikle yuruten Daihatsu, gelişmiş guvenlik seviyesi sunan toplam gelişmiş fonksiyonlu govde yapısı ile olası bir kaza durumunda hasarı minimumda tutmayı hedeflemektedir. Daihatsu kuruluşundan bu yana urettiği araclarda cevre kirliliğini en aza indirmeyi hedeflemiş ve buna uygun teknolojiler geliştirmeye calışmıştır.
Urettiği kompakt araclar sayesinde karbondioksit ve sera gazı yayılımını en aza indirerek cevre dostu bir uretim prensibini benimsemiştir. Daihatsu, Akıllı Katalizor ve Katalizor Erken Aktivasyon Sistemi gibi son teknolojik gelişmeleri kullanarak cevre kirliliğini azaltmaya yonelik calışmalar yurutmektedir. Temiz enerji uzerinde ceşitli calışmalara imza atan Daihatsu, elektrikli ve yakıt hucreli aracların geliştirilmesi konusunda gun gectikce ilerleme kaydetmekte, calışmalarını bu yonde geliştirmektedir.
Daihatsu Bayisi Hakkında Bilgi
Araç İşlemleri0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Araç İşlemleri
- Daihatsu Bayisi Hakkında Bilgi
-
12-09-2022, 02:30:46