Chery Automobile Co., Cin ’ in Anhui eyaletinin 5 yerel devlet firması tarafından 18 Mart 1997′ de kurulmuştur. On yıl gibi kısa bir gecmişe sahip olmasına rağmen Chery, 2007 yılında Cin otomotiv pazarında 381.000 adetlik satış rakamıyla dunya devlerinin bulunduğu Cin pazarında 4. sırada yer almayı başarmıştır. Boylece uzun zamandır tekelleşmiş olan Cin-yabancı ortak sermayeli otomobil ureticileri arasında kendine yer edinerek gucunu kanıtlamıştır.
Chery kurulduğu gunden itibaren hem ic hem de uluslararası pazardaki konumunu geliştirmeye onem vermiştir. Prensibi ” ic pazardaki konumunu pekiştimek, uluslararası pazardaki konumunu guclendirmek ” olan Chery, Cin ’ in ilk butun arac, CKD, motor ve arac yapım teknoloji ve ekipmanı ihracatcısı olmuştur. Rusya, Ukrayna, Mısır, Malezya, İran ve Arjantin ’ de de uretim tesisleri olan Chery, dunyanın 60′ dan fazla ulkesine ve bolgesine urun ihracatı gercekleştirmektedir. Chery ihracat hacmiyle Cin pazarında 4 yıl ust uste ihracat sıralamasında 1. sırada yer almıştır. Chery Cin ’ de 2 arac fabrikası, 2 motor fabrikası, 1 vites kutusu fabrikası, 1 Otomotiv Muhendisliği Araştırma Enstitusu ve 1 Otomobil Planlama ve Tasarım Enstitusu ve Ar-Ge merkezine sahiptir.
Toplam 23.000 calışana, yıllık 650.000 arac uretim kapasitesi, 400.000 motor ve 300.000 vites kutusu uretebilme kapasitesine sahip olan Chery ’ nin uretim kapasitesi 2010 yılında 1.000.000 adede ulaşacak. Kucuk şehir otomobillerinden arazi araclarına uzanan geniş model alanıyla Chery 2007 sonu itibariyle Cin ’ in en cok model ureten binek arac markası olmuştur.
Chery Bayisi Hakkında Bilgi
Araç İşlemleri0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Araç İşlemleri
- Chery Bayisi Hakkında Bilgi
-
12-09-2022, 02:30:31