Arac satış işlemlerini başlatmadan once, gerekli olan tum belgeleri hazırlamanız onemlidir. İlgili belgeler; ruhsat ve trafik belgesi (Kayıp olması durumunda gecici tescil belgesi alınabilir ), noter satış belgesi, gecerli kimlik belgesi (Nufus cuzdanı, ehliyet, pasaport), vekaletname (Eğer işlemler vekil aracılığıyla yapılırsa), vergi numarası (aracın tuzel kişiliklere satışı olacaksa ), plaka numarası ve imza sirkusu-Tuzel kişiler şeklindedir.
Arac satışı icin noterde yapılan işlemler şoyledir:
Evraklar eksiksiz olarak hazırlayıp notere verilir. Satışa engel herhangi bir durum bulunmuyorsa; satış ve devir sozleşmeleri hazırlanır. Hazırlanan sozleşmelerin biri alıcıya, diğeri satıcıya diğeri de noter arşivinde saklanmaktadır. Vezne tarafından noter ucreti, mevcut işlemlerin vergi-harcları hesaplanır. Arac devir ucreti alıcı tarafından odenir. Satıcı aksi belirtilmedikce herhangi bir noter ucreti odemez. Odemeler yapıldıktan sonra ise, satış onayı yapılır. Arac alım satım masrafı ise alıcı tarafından notere odenen, 273 TL diyebiliriz. İcinde ise plaka ucreti de yer alır.
Arac Alım Satım İşlemleri Nasıl Yapılır?
Araç İşlemleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Araç İşlemleri
- Arac Alım Satım İşlemleri Nasıl Yapılır?
-
12-09-2022, 02:21:15