Coğu telematik sistemi, temel abonelik paketlerinde bulunan bir dizi ortak ozellikle birlikte gelir.

Otomatik Carpışma Bildirimi​Arabalarda telematiği olan suruculer, bir kaza gecirirlerse yardımın yolda olduğunu bilmenin rahatlığını yaşayabilir. Telematik sistemi carpışmayı otomatik olarak algılayabilir ve yardım cağırabilir. Modem korumalıdır ve carpmaya karşı dayanıklıdır, bu nedenle ciddi bir kaza durumunda bile calışacaktır. Anten sinyali tipik olarak bir cep telefonundan daha gucludur, bu da sistemin coğu alanda cağrı merkezine ulaşabileceği anlamına gelir.

Acil yardım​Telematik sistemi, bir carpışmayla ilgili olmayan acil durumlarda yardım almak icin kullanılabilecek bir SOS duğmesine sahip olabilir. Bu, tıbbi yardıma ihtiyac duymanız veya ortaya cıkan bir suca tanık olmanız durumunda guclu bir guvenlik onlemidir. İletişim sistemi, acil yardım icin uygun acil servis personeline ulaşmanızı sağlayacaktır.

SOS duğmesi, ihtiyacı olanlara yardım etmenize de yardımcı olabilir. Bir kazaya veya başka bir acil duruma tanık olursanız, olay yerine acil yardım gondermek icin duğmeye basabilirsiniz.

Yol yardımı​Telematik sistemi kullanıyorsanız, mekanik bir arıza nedeniyle yolda kalmanız da onlenebilir. SOS duğmesi, lastiğin patlaması veya arızalanması durumunda veya yakıtınızın bitmesi durumunda yardım cağırabilir. GPS teknolojisini kullanarak yardım sizi hızlı bir şekilde bulabilir.

Arac Teşhisi​Bu ozellik, arabanızın durumu hakkında aylık bir e-posta raporu almanıza olanak sağlar. Bu ozellik, arızaları onlemeye ve bayiler ile muşterilerin paradan tasarruf etmesine yardımcı olur.

Medya Akışı​Coğu arac, bir cep telefonuyla iletişim kurmak icin Bluetooth kullanarak akış hizmetlerine bağlanabilirken, bazı durumlarda telematik sisteminiz de bunu yapacak donanıma sahip olur. Ceşitli uygulamalar uzerinden medya oynatabilirsiniz.

Metin Mesajı Ekranı​Metin mesajı ve e-posta ekranı, direksiyon başında guvenli olmayan davranışlarda bulunma eğilimini ortadan kaldırabilir. Bir telematik sistemi, gelen metinleri ve e-postaları okuyabilir ve dikte edilmiş bir yanıt gonderme seceneği sunabilir. Bazı arac ureticileri sese ek olarak bir metin gosterimine izin verirken, diğerleri bu ozelliği etkinleştirmez.