Arac muayenesi icin gerekli olan evrakları tamamlamadan once ilk etapta ilk yardım cantanızı hazırlamanız gerekiyor. Aracların bagajında mutlaka yer alması gereken ilk yardım cantasında ucgen reflektor ile birlikte yangın sondurme cihazının da yer alması gerekiyor. Ayrıca ilk yardım cantasında aşağıdakiler de yer almalıdır.
Buyuk boy sargı bezi – 2 adet Ucgen sargı – 3 adet Hidrofil gaz steril – 1 kutu Antiseptik solusyon – 1 adet Flaster – 1 adet Yara bandı – 10 adet Tıbbi eldiven – 2 cift El feneri Turnike – 1 adet Kucuk Makas Cengelli iğne İlk yardım cantasında yer alması gerekenleri tamamladıktan sonra kanunlar kapsamında zorunlu olan arac muayeneleri icin bazı belgeleri de hazırlamanız gerekiyor. Bu belgeler arasında yer alanları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz;
Ruhsat Kimlik Trafik sigortası Bu noktada unutmamanız gereken en onemli kısım, aracınızın başka bir kişi tarafından muayeneye goturulduğu durumlarda dikkat etmeniz gereken detaydır. Aracınızı sizin yerinize başka biri muayeneye goturuyorsa kimlik dışında başka bir belgeye gerek duyulmaz. Fakat aynı kişi aynı aracınızı 2. defa arac muayenesine sokacak ise noterden onaylı vekalet hakkı almalıdır.
Arac Muayenesinde Hangi Evraklar Gereklidir?
Araç İşlemleri0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Araç İşlemleri
- Arac Muayenesinde Hangi Evraklar Gereklidir?
-
12-09-2022, 02:08:12