Araba boyama işlemlerinde bircok farklı adım soz konusudur. Bu adımlardan once bilinmesi gereken oto boya olcum cihazı boya işleminden sonra kullanılmaktadır. Bu cihaz arac uzerinde kaplama kalınlığını olcmek ve doğru bir boya işlemi yapmayı sağlamaktadır. Genel olarak oto boya olcum cihazı, celik, demir ya da demir dışı metaller uzerinde boya, plastik gibi kaplamalar icin hasarsız bir kalınlık olcumu yapmaktadır. Boya yapılacak alan uzerinde yapıştırma, plastik kaplamalar gibi şok ve arac koruması icin ince ve kalın boya kaplama kontrolleri yapılabilir. Oto boya işleminden sonra olcumlerin yapılması gerekmektedir.
Astar, boya ve vernik kullanımları icin olcekli kap ile gerekli ayarlamaklar yapılması gerekmektedir. Bu durumda ana malzeme ve yardımcı malzeme soz konusudur. Olcekli kap uzerinde A noktası ana malzeme, B noktası yardımcı malzemeler icindir. A ’ya kadar doldurulan ana malzeme icerisine B ’ye kadar doldurulan yardımcı malzeme eklenir ve karıştırılır. Astar ve boya hazırlanmasında bircok hazırlama işlemi yapılmaktadır. Ornek olarak;
1:1 olcek boya icin kullanılır. 400 ml Boya kadar 400 ml akrilik tiner kullanımı yapılmalıdır. 2:1 olcek kullanımında 400 ml boya kullanılıyorsa 200 ml sertleştirici kullanılmalıdır. Son kat vernik işlemleri icin 2:1 olceği kullanılmalı ve aynı şekilde 400 ml boya icerisine 200 ml vernik eklenmelidir. Astar olceklendirilmesinde genel olarak 4:1 ya da 5:1 olcek kullanılmalıdır. 500 ml astara 100 ya da 125 ml sertleştirici eklenmelidir.
Oto Boya Nasıl Yapılır?
Araç İşlemleri0 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Araç İşlemleri
- Oto Boya Nasıl Yapılır?
-
12-09-2022, 01:58:10