Yakıt filtresi değişimi teknik olarak basit bir işlemdir. İlk once aracınızın şasi numarası ile doğru filtreyi temin etmeniz gerekiyor. Aracınızın yakıt filtresini almak icin buraya tıklayınız. Daha sonra motor kaputunu actınız, yakıt filtresini ya da yakıt filtresi kapsulunu sol tarafta goreceksiniz. Bazı araclarda ( bmw v.b ) yakıt filtresi arka kapılardan birinin altına denk gelecek şekilde aracın altındadır. Yakıt filtresini bulduğunuzda filtrenin uzerinde 1 adet giriş hortum bağlantısı ve 2 adet cıkış hortum bağlantısı vardır. Giriş hortum bağlantısı depodan gelen yakıt icindir. Cıkış bağlantı hortumlarının biri depoya geri donuş diğeri enjektorlere gidiştir. Yakıt filtresi bağlantıların sokup geri takarken kafanız karışırsa yakıt filtresi uzerinde bu giriş ve cıkışların neler olduğunu anlatan ok işaretlerinden yararlanabilirsiniz. Filtreye doğru donuk olan duz ok işaretinin anlamı depodan gelen hortumun bağlanacağını ifade eder. Dışarıya doğru donuk olan duz ok işareti enjektorlere giden hortumun bağlanacağını ifade eder. “U” şeklinde olan ok işareti ise depoya geri giden hortumun bağlanacağını ifade eder. Tornavida yardımı ile filtrenin uzerindeki hortum bağlantı klipslerini cıkarıp aldığınız yeni filtreye yukarıda bahsettiğim okların yonunu kullanarak bağlantıları gercekleştirebilirsiniz. Yakıt filtresi değişirken en buyuk sorun yakıt sisteminin hava yapmasıdır. Yakıt sisteminde hava yapma problemi sadece dizel araclarda meydana gelmektedir. Bunun sebebi benzinli araclarda benzinin depo icinden elektrikli bir pompa vasıtası ile sisteme pompalanmasından dolayıdır. Depodan sisteme benzin basan elektrikli pompa sistemdeki havayı kendi kendine alacaktır. Peki dizel araclarda neler yapmalıyız. Dizel aracınızda da yakıt deposunda yakıtı pompalayan elektrikli bir pompa varsa aracınız yakıt sisteminin havasını kendisi alacaktır. Elektrikli motor ile yakıt pompalanmıyorsa mazot filtresinin hemen yanında hava alma el pompası vardır. O pompayı yaklaşık 1-2 dakika boyunca sıkıp bırakarak mazot pompasına yakıtın gitmesini sağlarsınız ve boylelikle yakıt sistemindeki havayı almış olursunuz. Bunların hicbiri aracınızda yoksa ya da varlığından emin değilseniz o zaman 1 litre mazot temin etmeniz gerekecek. Temin ettiğiniz mazotu filtrenin giriş deliğine kucuk bir huni yardımı ile doldurup ici yakıtla dolu olan mazot filtresine hortumları takacaksınız yapacağınız bu işlem yuksek ihtimalle sistemde hava kalmamasını sağlayacaktır ve aracınız sorunsuz şekilde calışacaktır. Tum bu işlemler benim icin macera olur elime attığım elimde kalır diyorsanız biz size yardımcı olalım, aracınızın yakıt filtresi değişim fiyatı almak icin buraya tıklayınız.