Yerli otomobil TOGG icin geliştirmeler bir yıldır suruyor. Bugun TOGG ’un sosyal medya hesaplarından yerli otomobil icin son bir yılda yapılan geliştirmeler paylaşıldı. Tesislerden Ar-Ge faaliyetlerine kadar atılan cok sayıda adım yerli otomabile duyulan heyacanı artırdı…
2020 yılı TOGG icin nasıl gecti? Neler yapıldı?​TOGG sosyal medya hesaplarında bugun saat 11.00 itibarıyla yaptığı paylaşımlarla yerli otomobil girişiminde gelinen son noktayı şeffaf bir şekilde gozler onune serdi. #YeniLigde1Yıl etiketili ile TOGG ’un yaptığı paylaşımlar takipciler tarafınndan ilgiyle karşılandı.

Batarya teknolojisi icin Farasis ile niyet mektubu imzalayn TOGG, ulkemizin binek araclar icin batarya uretecek 6. ulke olmasına katkıda bulundu. Ayrıca Nikel oranı zengin batarya uzerinde calışan ekip, menzil avantajı sağlamayı başardı. Yenilikci hucre geliştirme ve ulkemizde uretim icin de adım atan TOGG, elektrikli araclarının batarya sistemi konusunda oldukca iddialı.

Elektrikli aracların teknik ozellikleri ve donanım listesini oluşturan ekip, elektrik mimarisi ve guc aktarım organı tasarım gibi konuları da tamamladı. Ayrıca sanal paketleme, ergonomi, performans ve guvenlik simulasyonları haricinde ileri surucu destek sistemi ve bağlantılılık mimarisi de oluşturuldu.

Yuzde 75 ’i Turkiye ’de olmak uzere 104 tedarikci ile anlaşma sağlayan TOGG, elektronik ve savunma sanayindan tedarikcileri de mobilite ekosistemine dahil etti. Mobilite ekosistemi icin Yuzde 85 ’i yerli olmak uzere 200 girişimci ile goruşen ekip, 50 girişimci ile gizlilik sozleşmesi imzaladı ve 9 girişimci ile calışmalara başladı.

113 kişi olan calışan sayısını 280 kişiye cıkaran TOGG, uretim icin makine techizat alımına başladı.