TOGG'un bataryasına 30 milyar lira yatırım
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG'un bataryasına 30 milyar lira yatırım
-
11-09-2022, 23:45:04Cumhuriyet ’in 100 ’ncu yılında seri uretime gecmesi planlanan Turkiye ’nin Otomobili ’nin ( TOGG ) en cok merak edilen parcası olan batarya ile ilgili onemli bir adım atıldı. TOGG ’a guc verecek batarya modul ve paketlerinin uretilmesi icin TOGG ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama cozumleri geliştirmek uzere Silk Road Temiz Enerji Cozumleri (SiRo) kuruldu. TOGG'un CEO'su Gurcan Karakaş SiRo'nun Yonetim Kurulu Başkanı oldu. SiRo, TOGG ’un Gemlik ’te bulunan uretim merkezinin yanında bir fabrika kuracak. Fabrikada, yerli batarya uretimi konusunda faaliyette bulunacak olan SiRo ’nun 20 GWs ’lik batarya yatırım planı ve teşvik başvuru dosyası icin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında imzalar atıldı. Batarya uretim tesisi icin 30 milyar liralık sabit yatırım yapılacak. İmza toreni sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’a başta yerli batarya urunlerinin geliştirilmesi ve uretilmesi konusundaki calışmalar olmak uzere yatırımlarla ilgili bilgi verildi. TOGG ’un bataryası icin otomotiv ve otomotiv dışı uygulamalar icin enerji depolama cozumleri geliştirmek uzere batarya pazarının en buyuk ureticilerinden Farasis Energy ile kurulan ortaklıktan SiRo doğdu.