Turkiye ’nin Otomobili TOGG ’un beyaz bir kağıt uzerinde başlayan calışmaları prototip aracın tamamlanmasıyla yeni bir aşamaya gecti. Prototip aracın tamamlanması Gurcan Karakaş liderliğindeki TOGG teknik ekibi tarafından alkışlarla kutlandı. Elektronik ve mekanik sistem onayı ile fonksiyonel prototip uretimi surecleri Turkiye ’de tamamlanan akıllı SUV cihaz, on uygunluğunu aldı. Uzeri kapatılarak pikapa yuklenen arac Turkiye ’deki Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan Intercity İstanbul Park Pisti ’ne cıktı. TOGG pistte 0 ’dan 100 kilometreye 4,8 saniyede cıktı. TOGG fonksiyonel prototipleri daha sonra guvenlik, termal, dayanım, dinamik ve performans testleri icin akredite test merkezlerine gonderildi. TOG ’un Cumhuriyet ’in 100 ’ncu yılında seri uretime gecmesi planlanıyor. TOGG ’un seri uretiminin yapılacağı fabrika icin de yoğun bir calışma yurutuluyor. Seri uretime hazırlık icin uretilen prototipleri zorlu bir test sureci bekliyor. Araclar başta carpışma, suruş, statik olmak uzere cok sayıda zorlu teste tabi tutulacak. Testlerde emniyet standartlarının sağlanmasıyla seri uretim sureci başlayacak. Test surecine paralel olarak TOGG ’un uretileceği fabrika tamamlanacak ve seri uretim hattı kurulucak. Fabrikanın yanında da batarya uretim tesis inşa edilecek. Turkiye ’nin fikri ve sınai mulkiyet haklarına sahip olduğu, kuresel olcekte rekabetci bir otomobil markası yaratma hedefiyle ortaya cıkan TOGG, 2022 ’nin son ceyreğinde banttan indiğinde Avrupa ’nın doğuştan elektrikli ilk SUV ’u olacak. TOGG, 2030 yılına kadar 5 farklı modeli de piyasaya surecek. İlk etapta yuzde 51 yerlilik oranına sahip elektrikli, bağlantılı ve yeni nesil otomobiller, Gemlik ’te 1,2 milyon metrekare alana kurulu fabrikada uretilecek.