Cumhuriyet ’in 100 ’ncu yılında seri uretime gecmesi planlanan Turkiye ’nin Otomobili (TOGG) icin calışmalar yoğun şekilde suruyor. TOGG CEO'su Gurcan Karakaş liderliğinde TOGG ’un seri uretiminin yapılacağı fabrika icin inşaat calışmaları devam ederken, testlerde kullanılacak prototip aracların parcaları preslerden cıkmaya başladı. Kalıplarda tonlarca ağırlıktaki preslerle şekillendirilen parcalar, TOGG teknisyenleri tarafından montajlanıyor. Seri uretime hazırlık icin uretilen prototipleri zorlu bir test sureci bekliyor. Araclar başta carpışma, suruş, statik olmak uzere cok sayıda zorlu teste tabi tutulacak. Testlerde emniyet standartlarının sağlanmasıyla seri uretim sureci başlayacak. Test surecine paralel olarak TOGG ’un uretileceği fabrika tamamlanacak ve seri uretim hattı kurulucak. Fabrikanın yanında da batarya uretim tesis inşa edilecek. TOGG ’a guc verecek batarya modul ve paketlerinin uretilmesi icin TOGG ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama cozumleri geliştirmek uzere Silk Road Temiz Enerji Cozumleri (SiRo) kuruldu.