Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ust Yoneticisi Gurcan Karakaş, onceki gun C segment sedan modeliyle ilgili mujdeleri vermişti. Yeni modelle ilgili ayrıntılar da belli oldu. Buna gore TOGG'un sedan modeli, 2023'un ilk ceyreğinde piyasaya tanıtılacak.​
Turkiye'nin merakla beklediği yerli otomobilde her gecen gun yeni gelişmeler yaşanıyor. Gectiğimiz gunlerde uretim goruntuleri paylaşılan yerli otomobilin bu sefer de modelleriyle ilgili mujde verildi. Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ust Yoneticisi Gurcan Karakaş, onceki gun yaptığı acıklamada TOGG'un C segment sedan modeli icin calışmalara başlandığını ifade etti.

"2023'UN İLK CEYREĞİNDE TANITACAĞIZ"​Gurcan Karakaş, modelle ilgili detaylı acıklamalarda da bulundu. Sedan modelin 2023'te piyasaya tanıtılacağını belirten Karakaş, "2022'nin son ceyreğinde seri imalata hazır vaziyette tesislerimizi kurguluyoruz ve 2023 ilk ceyreğinde de C segmentteki SUV aracımızı piyasaya lanse edeceğiz. Beş tane model belirledik. Bunların uzerinde de adım adım uygulamalarımız olacak. Hatta şimdiden C segmentindeki 'sedan'ımızın calışmaları başladı. Ulkemizde 18 ay kadar kalarak ve oradaki başarımızı vurgulayarak yurtdışına acılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"PROTOTİPLERİ KULLANMAYA BAŞLADIK"​Arac orneklerinin kullanılmaya başladığını anlatan Karakaş, "Bulduğumuz yetkinlikleri once ulkemizden, bulamadığımızda yurtdışından getirdik. Calışanlarımızın yuzde 24'u kadınlardan oluşuyor. Yurtdışından 27 calışanımızı, ulkemize geri kazandırabildik. Uc boyutlu modelleme, simulasyonlarımızı tamamladık, analizlerimizi tamamladık, fonksiyon testlerine başladık. Prototipleri kullanmaya başladık. Carpışma testlerimizle, kış testlerimizle ilerleyeceğiz" diye konuştu.