urkiye'deki Civic Sedan uretimini eylul ayında sonlandıran ve Kocaeli'deki fabrikasını kapatan Honda, TOGG'a destek verecek.

Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından uretilecek yerli otomobil, elektrikli otomobil piyayasında soz sahibi olmak icin artık gun sayıyor.

Honda'da calışıp tecrube kazanan, ancak fabrikanın kapanmasıyla işsiz kalan tecrubeli personelin, TOGG catısı altında toplanması planlanıyor.

FABRİKA MUDURU TOGG'A TRANSFER OLDU​TOGG CEO'su Gurcan Karakaş'ın "Honda'daki en onemli şeyi aldık." acıklamasının ardından, Japon otomotiv devinin kapanan fabrikasının muduru Murat Akdaş ve 63 kişilik ekibin TOGG'a geciş yaptığı ortaya cıkmıştı.

Honda'dan ayrılan diğer nitelikli elemanların da fabrikanın kurulması sonrasında TOGG bunyesine gecmesi bekleniyor.

Transfer olan ekip, TOGG'un prototip atolyesinde calışıyor. Tekniker ve operatorlerden oluşan ekip, şu anda TOGG'un govdesini yapıyor.

Transferin yıldız ismi olan Akdaş, TOGG'da kritik gorevler ustlendi. 1997 yılında calışmaya başladığı Honda Turkiye'de Fabrika Direktorluğu gorevini yuruten Akdaş, TOGG'da inşaat proje yonetimi ve uretim sorumluluğu pozisyonlarında gorev yapacak.

MURAT AKDAŞ KİMDİR​Lisans eğitimini İstanbul Teknik Universitesi Gemi İnşaatı ve Makinaları Muhendisliği ’nde tamamlayan Murat Akdaş, yuksek lisans eğitimini de İstanbul Teknik Universitesi ’nde Makine Muhendisliği Bolumu'nde gercekleştirdi.

1991 yılında Pendik Tersanesi ’nde Mekanik Montaj Kontrol Muhendisi olarak meslek hayatına başlayan Akdaş, uc yıl boyunca bu gorevi surdurdukten sonra otomotiv sektorune adım attı ve Turk Pirelli A.Ş. ’ye gecerek Kaizen Muhendisi olarak iki yıl boyunca gorev yaptı.

Honda Turkiye ’deki kariyerine 1997 yılında kalite bolumunde başlayan Murat Akdaş, bugune kadar uretimin bircok farklı ve onemli pozisyonunda yoneticilik yaptı.

TOGG ’da tum uretim sureclerinin yonetiminde yer alacak Murat Akdaş; ‘inşaat proje yonetimi, uretim operasyonları, uretim muhendisliği, uretim kalitesi, malzeme yonetimi ve calışma ilişkilerinden sorumlu olacak.