Berlin Teknik Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak yeni nesil araclar hakkında Bloomberg HT'ye değerlendirmede bulunduBerlin Teknik Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak Bloomberg HT ’ye otonom araclar hakkında değerlendirmede bulundu.
Albayrak, otonom araclar icin Almanya ’da yeni yazılım calışması yuruttuklerini soylerken, TOGG ’un doğru yolda olduğunu ve fikir alışverişi icinde olduklarını soyledi.
Albayrak ’ın konuşmasında one cıkanlar şoyle:
Otomotiv sektoru en buyuk devrimini yaşamak zorundadır. Artık yakıt motorlarının zamanı gecti. Bundan sonra cevre dostu ve akıllı araclar on plana cıkacak. Bundan sonraki araclar tekerlekli tabletler gibi olacak.
Otonom aracları ilk tetikleyen Elon Musk ’ın Tesla ’daki cozumleri idi. Aracların pil uzerinde olması ve bunların otomatik idare eden bir sistemin olması ilk adımı oldu. Dunyada en iyi durumda olan Tesla ’dır. Cunku cok iyi dijital bir platform oluşturdu arabanın parcalarını cok iyi oluşturdu ve bunun uzerine cok iyi bir yazılım gercekleştirdi. 1 gecede 800 aracın yazılımını guncelleyebilen bir şirket.
Dijital donuşum pandemide hızlandı. İnsanlar daha fazla bilgisayar kullanmaya başladı. Dijitalleşme ile yapay zeka uzerine daha akıllı cozumler ureteceğiz.
TOGG ’daki arkadaşlarla goruşuyoruz. Tebrik etmek istiyorum cok kaliteli arkadaşlar alınmış. Değişik konularda uzman arkadaşlar. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. Almanya ’da otonom araclar icin yeni bir yazılım oluşturuyoruz. TOGG ’daki arkadaşlar doğru yoldalar. Sabırlı olmak gerekiyor. Şuanda ortak bir proje konuşmadık, ilerisi icin konuşabiliriz.
Otonom arac uzmanı ve TOGG calışmaları
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- Otonom arac uzmanı ve TOGG calışmaları
-
11-09-2022, 23:27:08