TOGG'un hayata gecmesiyle elektrikli araclara ilgi artacak
Elektrikli ve Hibrit Araclar Fuarı ’ ziyaretcilere kapılarını actı. Aralarında elektrikli arac devlerinin de bulunduğu otomobiller ziyaretcilerin ilgisini cekti. Ote yandan, fuarda elektrikli araclara gelecek donemde ilginin artacağı belirtilirken, yerli otomobil TOGG ’un elektrikli arac talebini artıracağı vurgulandı.
Turkiye ’de ilk defa gercekleşen ’Elektrikli ve Hibrit Araclar Fuarı ’ E-drive Turkey ziyaretcilere kapılarını actı. 9-12 Aralık tarihleri arasında, Yenikapı ’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Sanat ve Gosteri Merkezi ’ndeki fuarda elektrikli otomobiller, farklı ulaşım alternatifleri sağlayan araclar, şarj operatorleri, altyapı sağlayıcıları, batarya ve ekipman ureticileri yer alıyor.
Cevre dostu sıfır emisyonlu elektrikli araclarla son donemde ilgi arttı. Fuara gelen ziyaretciler de elektrikli araclara ilgi gosterdi. Fuarda, elektrikli ve hibrit arac ureticileri, distributorleri, şarj operatorleri, ekipman ureticileri, otonom suruş ve araclar arası iletişim sistemleri geliştiricileri bir araya geldi. Fuara katılan firmalar TOGG ’un hayata gecmesiyle elektrikli araclara daha da ilginin artacağını duşunuyor.
"TOGG ’un hayata gecmesiyle elektrikli araclara ilgi artacak"Guc elektroniği alanında faaliyet gosteren firma yoneticisi Selcuk Tufan, Turkiye ’de elektrikli aracların son donemlerde gundeme geldiğini belirterek, “Şu anda elektrikli araclara bir talep var. 2 bin ila 3 bin arasında elektrikli arac bulunuyor. Ozellikle yerli ve milli aracımız TOGG ’un hayata gecmesinden sonra 2022 yılında bu sayının cok hızlı bir şekilde artacaktır. Onumuzdeki 5 ila 10 yıl icerisinde elektrikli aracların pazar hacmi oldukca genişleyecek. Benzinli ve dizel yakıtlı aracların yakın gelecekte talepleri azalacaktır. Turkiye ’de soket sayısı yaklaşık 3 bin adet diyebiliriz" dedi.
"Elektrikli araclara ilgi cok yuksek"Elektrikli şarj sistemleri alanında faaliyet gosteren firma kurucu ortağı Fatih colak, "Tesla Model 3 Turkiye ’ye yaklaşık 3 ay once geldi. Bu aractan şu anda piyasada 8-10 adet bulunuyor. Tamamen elektrikli bir arac. Aslında markanın en uygun maliyetli olan aracı. Ortalama fiyatı 1.3 milyon lira. Turkiye ’de şu anda halka acık bin 500 adet şarj istasyonu bulunmaktadır. Bunların cok duşuk bir miktarı DC. Biz aracları AC ve DC olarak iki şekilde şarj edebiliyoruz. AC şarj cihazları genellikle muşterilerimizin evlerine ve iş yerlerine kuruyoruz. Diğer DC yuksek hızlı şarj istasyonları halka acık yerlerde bulunuyor. Evinizde bu aracı 5-6 saat icerisinde şarj edebiliyorken, dışarıda bulunan istasyonlarda 30-40 dakika arasında şarj edebiliyorsunuz. Tesla ’nın AC şarj istasyonlarında şarj edilme suresi 6-7 saati buluyor. DC şarj istasyonlarında ise bir saatte şarj oluyor. Elektrikli araclara ilgi cok yuksek. Elektrikli aracların maliyeti normal bir araca gore cok uygun. 600-700 liralık bir yakıtla kıyasladığımızda elektrikli araclarda bu maliyet 40 lira civarında oluyor. Bildiğiniz uzere yerli ve milli otomobilimiz olan TOGG yakın zamanda geliyor. Onumuzdeki senenin son ceyreğinde bu aracları sahaya surecekler. Ben TOGG ’un aracları sahaya surmesinden sonra elektrikli aracların yaygınlaşacağını duşunuyorum" dedi.
"Turkiye ’nin bu pazarda TOGG ile daha da buyuyeceğini duşunuyorum"Fuarı beğendiğini soyleyen Ahmet Ozcelik, "Turkiye ’de elektrikli arac atağından sonra elektrikli arac sektorunun daha da gelişeceğini duşunuyorum. Dunyada elektrikli arac donemi gitgide buyuyor. Turkiye ’nin bu pazarda TOGG ile daha da buyuyeceğini duşunuyorum. Ulkemizin bu alanda onemli calışmalar yapacağını duşunuyorum. İnsanların elektrikli araclara yoğun bir ilgisi var. Tesla aracları da az cok biliyorum. Bu model ABD ’de ve Avrupa ’da sevilen bir modeli, bende oldukca bu modeli seviyorum" ifadelerini kullandı.
TOGG elektrikli araclara olan ilgiyi arttıracak
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG elektrikli araclara olan ilgiyi arttıracak
-
11-09-2022, 23:17:58