Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (TOGG) teknolojilerinin inceleneceği, test edilip deneyimleneceği Kullanıcı Laboratuvarı'nın (User Lab) Bilişim Vadisi'nde faaliyete gectiği bildirildi.​
TOGG'un resmi Twitter hesabından, TOGG'un kullanıcı odaklı yaklaşımla oluşturup dunyada tescil ettirdiği "#usecasemobility" ve "#YeniLigeYolculuk" etiketleriyle yapılan paylaşımda, "TOGG teknolojilerinin inceleneceği, test edilip deneyimleneceği Kullanıcı Laboratuvarı (User Lab) Bilişim Vadisi'nde faaliyete gecti." denildi.

Uretim sureci hız kesmeden devam ediyor​Ote yandan, Turkiye'nin Otomobili'nde uretim sureci devam ediyor.

TOGG Gemlik tesisinde uretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son ceyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Uretim başlangıcında yerlilik yuzde 51 olacak. 2025 yılında yerlilik oranı yuzde 68'e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model uretilecek.

TOGG bunyesinde 4 bin 300 kişi istihdam edilecek​Gemlik tesisinin ustyapı calışmaları Yapı Merkezi tarafından Ocak 2021 ’de başlatıldı. Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan uzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Gemlik tesisinde uretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Bu arada, TOGG, 846 milyon 774 bin TL sermaye artırımına giderek 996 milyon 774 TL ile Turkiye'de odenmiş sermayesi en yuksek otomotiv şirketi olurken, bunu hedeflediği tarihten bir yıl once gercekleştirdi.

Ote yandan, TOGG'un "bir fabrikadan daha fazlası" şeklinde tanımladığı Gemlik tesisinde suren inşaat calışmaları, TOGG'un resmi internet sitesi "togg.com.tr"deki "TOGG TV" sekmesinden canlı olarak izlenebiliyor.