Aynı catı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve cevreci ozellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlası" olarak tanımlanan Gemlik Tesisi ’nde suren inşaat calışmaları, "togg.com.tr" sitesindeki TOGG TV sekmesinden canlı olarak izlenebilecek.​
Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin cekirdeği olan Gemlik Tesisi ’nde devam eden calışmalarının takip edilebilmesi icin 7/24 kesintisiz bir bicimde surecek canlı yayın başlattı.

TOGG ’dan yapılan yazılı acıklamaya gore, TOGG, Gemlik Tesisi ’nde son hızla devam eden inşaat calışmalarını canlı yayınla tum dunyaya actı. Aynı catı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve cevreci ozellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlası" olarak tanımlanan Gemlik Tesisi ’nde suren inşaat calışmaları, "togg.com.tr" sitesindeki TOGG TV sekmesinden canlı olarak izlenebilecek.

Şantiyede 900 kişi gorev yapıyor​Acıklamaya gore, TOGG Gemlik arıtma, montaj, enerji, boya, govde, giriş ve batarya birimlerinin temel guclendirme calışmaları tamamlandı. Boya, govde, montaj ve enerji birimlerinde soket altı kaide ve kolon betonları dokulmeye başlanan Gemlik Tesisi ’ndeki şantiyede 900 kişi gorev yapıyor. Şantiyedeki calışan sayısının ilerleyen donemde 1.500 ’e kadar cıkması bekleniyor.

TOGG Gemlik Tesisi ’nde uretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son ceyreğinde ilk seri otomobilin battan indirilmesi hedefleniyor. Gemlik Tesisi ’nde uretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Rakamlarla TOGG Gemlik Tesisi​TOGG Gemlik Tesisi ’nin ust yapı calışmaları Yapı Merkezi tarafından Ocak 2021 ’de başlatıldı. Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan uzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

İlk seri otomobil, 2022 yılının son ceyreğinde banttan inecek. TOGG bunyesinde, 175 bin/yıl kapasiteye ulaşıldığında 4 bin 300 kişi istihdam edilecek. Uretim başlangıcında yerlilik yuzde 51 olacak. 2025 yılında yerlilik oranı yuzde 68 ’e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model uretilecek.

Ust yapı calışmaları suren Gemlik Tesisi ’nde 9 Nisan itibarıyla durum şoyle;

"Boya Binası; temel altı su yalıtım işleri tamamlandı. Temel demir imalatlarının yuzde 85 ’i tamamlandı. Temel beton işlerinin yuzde 70‘i tamamlandı. Kolon imalatları başladı. Govde Uretim Binası; temel altı su yalıtım işlerinin yuzde 85‘i tamamlandı. Temel demir imalatlarının yuzde 50‘si tamamlandı. Temel beton işlerinin yuzde 30‘u tamamlandı. Soket imalatları başladı. Montaj Binası; temel altı su yalıtım işlerinin yuzde 70‘i tamamlandı. Temel demir imalatlarının yuzde 35‘i tamamlandı. Temel beton işlerinin yuzde 16‘sı tamamlandı. Enerji Binası, temel altı su yalıtım işleri yuzde 100 tamamlandı. Temel demir imalatları yuzde 100 tamamlandı. Temel beton işleri yuzde 100 tamamlandı. Kolon imalatları başladı."