TOGG Platform Tasarım ve Uretim Merkezi'nin inşaat calışmaları kapsamında; 50 bin m3 kazı calışması, 10 bin m3 yapısal dolgu ve 2 bin 638 adet zemin guclendirme kolonu yapıldı.​
Yerli otomobil TOGG'un uretileceği TOGG Platform Tasarım ve Uretim Merkezi'nin inşaat calışmaları planlara uygun şekilde devam ediyor.

TOGG'un Twitter hesabından, inşaat calışmalarına ilişkin detayları iceren bir video paylaşıldı.

"İkinci ayı geride bıraktığımız inşaatımızda tum zemin guclendirme calışmalarımız planlarımıza uygun olarak devam ediyor." ifadelerine yer verilen videoda; 50 bin metrekup kazı calışması, 10 bin metrekup yapısal dolgu ve 2 bin 638 adet zemin guclendirme kolonu yapıldığı belirtildi.

Videoda yer alan bilgiye gore, guclendirme tamamlandığında toplam zemin guclendirme kolonu (DSM) sayısı 40 bin adete ulaşacak.

Kaba inşaatın 12 ay surmesinin ongorulduğu TOGG Platform Tasarım ve Uretim Merkezi'nin inşaat başlama toreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Temmuz'da gercekleştirilmişti.

2022 yılı itibarıyla on uretim araclarının bantlardan indirilmesi hedefleniyor.