Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubunun Gemlik'te Elektrikli Otomobil Uretim Tesisi Projesi ile ilgili Cevresel Etki Değerlendirmesi (CED) başvuru dosyası, halkın goruşune acıldı.
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubunun (TOGG) Gemlik'te Elektrikli Otomobil Uretim Tesisi Projesi ile ilgili Cevresel Etki Değerlendirmesi (CED) başvuru dosyası, halkın goruşune acıldı.
Cevre ve Şehircilik Bakanlığı Cevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Mudurluğunun web sitesinde yayımlanan ilanda konuya ilişkin bilgiler verildi.
Buna gore, Bursa'nın Gemlik ilcesi sınırlarında Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Uretim Tesisi projesi ile ilgili CED sureci başladı, başvuru dosyası halkın goruşune acıldı.
CED başvuru dosyasını incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Bursa Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğunde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi icerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe goruş bildirebilecek.
Halkı proje hakkında bilgilendirmek, goruş ve onerilerini almak amacıyla CED Yonetmeliğinin 9'uncu maddesi gereğince 17 Mart'ta "Halkın Katılım Toplantısı" duzenlenecek.
Toplantının yeri ve saati ile ilgili CED İzin Denetim Genel Mudurluğu ile Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğunden bilgi alınabilir.
CED başvuru dosyası neler iceriyor?Halkın goruşune acılan başvuru dosyasında yer alan bilgilere gore, toplam 1 milyon 201 bin 687,59 metrekarelik alanda kurulacak fabrikada, yıllık 175 bin elektrikli otomobil uretilmesi planlanıyor.
Planlanan faaliyet kapsamında calışacak personel kaynaklı evsel nitelikli atık sular kanalizasyon hattıyla, ilgili belediyenin arıtma tesisine iletilerek arıtılacak.
Projenin işletme aşamasında meydana gelecek proses kaynaklı endustriyel nitelikli atık sular ise kurulacak arıtma tesisinde arıtılarak, ihtiyac duyulması durumunda proseste tekrar kullanılacak veya limit değerlere duşurulerek alıcı ortama deşarj edilecek.
Planlanan faaliyet kapsamında oluşması muhtemel evsel nitelikli katı atıklar fabrika icerisindeki konteynerlerde muhafaza edilerek ilgili belediye tarafından sahadan uzaklaştırılacak.
Soz konusu proje kapsamında, su, hava kirliliği, gurultu, ambalaj atıkları, tehlikeli atıklar, atık pil ve akumulatorler, atık yağlar ve tıbbi atıklar gibi cevresel etkiler, ilgili yonetmelik hukumleri cercevesinde en aza indirgenecek.
TOGG uretimi icin alınan CED başvuru dosyası neler iceriyor?
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG uretimi icin alınan CED başvuru dosyası neler iceriyor?
-
11-09-2022, 23:12:09