Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yonetim Kurulu Başkanı Omer Gulsoy, sektorun icinden biri olarak "Turkiye'nin Otomobili"ni kendi imkanlarıyla uretmesinin gurur ve mutluluk verici olduğunu bildirdi.​
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yonetim Kurulu Başkanı Omer Gulsoy, yazılı acıklamasında, dunku tanıtım etkinliğine katıldığını belirterek, ulke kalkınmasında onemli rol oynayacağına inandıkları "Turkiye'nin Otomobili"nin, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'e damga vuracağını vurguladı.

"Turk vatandaşı olarak yıllardır beklediğimiz bugune şahit olmak gurur ve mutluluk verici" ifadesini kullanan Gulsoy, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda otomotiv sektorunun icinde biri olarak da ulkemin kendi imkanlarıyla bu calışmayı ortaya koymasından kıvanc duydum. Ulkemiz icin son derece kıymetli gorduğum yerli ve milli otomobilimizin bir dunya markası olacağına inanıyorum. Yıllardır bugunu bekledik. Bugun gelinen noktada atılan bu adımla birlikte yolumuzun acık olduğunu canı gonulden soyleyebilirim."

Buyukşehir Belediyesi 38. otomobile talip​Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc da yazılı acıklamasında, "Turkiye'nin Otomobili'nin" 38. uretimine talip olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Turkiye'nin 60 yıllık hasretinin sona erdiğini vurgulayan Buyukkılıc, şoyle devam etti:

"Tanıtımı yapılan TOGG ile Turkiye'nin gucu tum dunyaya gosterildi. Bu onemli yatırımı ulkemize kazandırdıkları icin başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak uzere emeği gecen herkese şukranlarımı sunuyorum. 2022'de uretime başlayacak otomobilimizin 38'inci uretimine talibiz. Bunun yanı sıra Kayseri Buyukşehir Belediyesinin arac parkını yerli otomobil ile buyutmeye de hazırız."

AK Parti İl Başkanı Şaban Copuroğlu da dun tanıtımı yapılan "Turkiye'nin Otomobili" ile 60 yıllık ruyanın gerceğe donuştuğunu ifade etti.

Otomobillerin tasarım ve ozelliklerinin cok beğenildiğini vurgulayan Copuroğlu, "Araclara ilgi cok guzel. Tanıtımı gercekleştirilen yerli ve milli Turkiye'nin Otomobili ulkemize hayırlı olsun. Emeği gecen herkese teşekkur ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.