TOGG muhendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022'de uretimine başlanacak yerli otomobil, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta toplumun her kesiminde heyecan yarattı.
Turkiye'nin 60 yıllık otomobil ozlemini gidermek ve milli otomotiv endustrisinin donuşumune onculuk ederek ulkenin ilk kuresel mobilite markası olma amacıyla kurulan Turkiye Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) muhendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022'de uretimine başlanacak yerli otomobil, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta toplumun her kesiminde heyecan yarattı.
Şanlıurfalı fırıncı esnafı Ahmet Cicek, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Turkiye'nin yerli otomobil uretmesinin herkesi gururlandırdığını soyledi.
"Ne mutlu artık Turkiye'nin de bir otomobili var" diyen Cicek, şoyle devam etti:
"Bu otomobil beni cok sevindirdi. Cok şukur artık Turkiye'nin kendisine ait bir otomobili uretecek olması bir Turk olarak beni mutlu etti. Bu otomobilin projesinin hazırlanmasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak uzere emeği gecen tum iş adamlarına teşekkur ediyorum. Eğer imkanları uyarsa bu araclardan ben de bir tane almayı duşunuyorum."
Matbaacı Omer Yıldız, dun otomobillerin tanıtım programını canlı olarak izlediğini ve duygulandığını anlatarak, şunları belirtti:
"Arabaları gorunce cok heyecanlandım. Boyle bir proje benim gibi herkesi gururlandırdı. Yaklaşık 60 yıl sonra bir otomobil uretecek olmamızdan mutlu oldum. Şahsen bir arac almak isterim. İnşallah bunun devamı gelir daha fazla araclar uretiriz. Ben cok cok iyi olacağını ve bu projeyi hazırlayanları karşılığını alacağını duşunuyorum. Milli bir projemiz ve daha onceleri kimse bunu uretmeye cesaret edememiş. Projeden dolayı devlet yetkililerimize ve iş adamlarına cok teşekkur ediyorum. Araclar satışa cıkarsa almayı duşunuyorum."
Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı da uyeleriyle yerli otomobilin satışı icin on başvuru tarihini heyecanla beklediklerini belirtti.
Yerli otomobilin uretim konusunun ulkenin kadim bir meselesi olduğunu ifade eden Arıcı, konuya objektif olarak baktıklarında Turkiye'nin hem ucak hem de otomobil konusunda uretim atağına gecmesinden duyduğu memnuniyeti kaydetti.
KilisKilis Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Zafer Bilik, yerli otomobilin Turk milletini gururlandığını soyledi.
Turkiye'nin yerde ve gokte ciddi atılımlar yaptığını anlatan Bilik, "Elhamdulillah gokte, İHA ve SİHA'larımız ucuyor. İnşallah yerli ucaklarımız da ucacak. Bir otomobil eksiğimiz vardı şukur bu eksiğimizi de tamamladık. Biz yerli otomobili destekliyoruz. İnşallah kullandığımız yabancı menşeili aracları hurdaya cıkartıp milli arabamıza binmeyi istiyoruz." diye konuştu.
Turk halkının yıllarca, "Siz yapmayın, biz yaparız" vaadiyle aldatıldığını aktaran Bilik, "Elhamdulillah artık o donemler gecti. Bu ulkenin onu acık artık kimse durduramaz. Bu atılımlar da daha devam edecektir. Bu yalnızca bir ilk, biraz gec oldu ama ilk boyle olur. Bundan sonra her şeyimiz yerli ve milli olacak." dedi.
Vatandaşlardan Ali Beyazcıncık da yerli otomobilin en yakın zamanda seri uretiminin yapılmasını ve uygun şartlarda piyasaya sunulmasını umduklarını belirtti.
Turkiye'nin artık eski Turkiye olmadığını anlatan Beyazcıncık, "Şu anda a partisi, b partisi, c partisi insanlar farklı siyasi goruşlere sahip olabilirler ama bir milli guvenlik sıkıntısı ve beka sorunu olduğunda hepimiz kenetleniyoruz. Yani 77 millet anında Turkiye milleti oluyor. Bu cok gurur verici bir durum." ifadesini kullandı.
Esnaflardan Osman Yakut da atılan adımın ulke icin gurur verici olduğunu soyledi.
Tanıtımı yapılan arac hakkında araştırmalar yaptığını ve tasarımını mukemmel olduğunu anlatan Yakut, "Turkiye'de değil dunyada ses getireceğine inanıyorum. Turk insanı milliyetci bir yapıya sahip ve boyle bir arabayı da gordukten sonra artık yabancı araclara bineceğini sanmıyorum. Artık caddedeki arabaların yuzde 80 ’inin Turk arabaları olacağına inanıyorum. Cunku araba cok kaliteli gorunuyor." değerlendirmesinde bulundu.
80 yaşındaki esnaf Rıdvan Yakut da bir Turk olarak gururlandığını belirterek, en buyuk temennisinin 5-10 yıla kadar tum caddelerin Turk arabalarıyla dolması olduğunu soyledi.
GaziantepGaziantep'te fotoğrafcılık yapan Mehmet Dolek, yerli otomobil uretiminin kendisini gururlandırdığını ve sevindirdiğini kaydetti.
Arabanın tasarımını cok beğendiğini dile getiren Dolek, "Goruntusu, dizaynı cok guzel. Yeni araba alacaktım ama şimdi seri uretimi bekleyip, kendi aracımızı alacağım. Beklediğimin uzerinde cıktı. Dunyada boyle elektrik uzerine otomobil yok." dedi.
Vatandaşlardan Mehmet Celik de otomobili cok beğendiğini ifade etti.
Yerli otomobilin daha once yapılması gerektiğini ifade eden Celik, "Gec oldu ama yine de oldu. Cok sevincliyim, gururluyum. Hissettiklerimin tarifi yok." değerlendirmesinde bulundu.
Gozde Demiryurek, cok gururlandırdığını, milli duygularının kabardığını anlatarak, "Arabanın dış gorunuşu de guzel. Ozellikle kırmızısına bayıldım. Fiyatlar uygun olursa, vergi duşuk olursa alırız. Eşimle de konuştuk bizi yormazsa almayı planlıyoruz." diye konuştu.
Salih Ozdemir de Turk vatandaşı olarak otomobili cok beğendiğini, bu tur teknik gelişmelerin kendisini mutlu ettiğini soyledi.
Teknolojik gelişmelerin artması temennisinde bulunan Ozdemir, "Dış gorunuşu olağanustu. Şu anki gelişmiş araclardan bile guzel. İmkanlar elverirse almayı duşunurum." dedi.
MalatyaMalatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Turkiye'nin Otomobili"nin tum dunyaya meydan okuma mesajı verdiğini soyledi.
Otomobille beraber bircok kişiye istihdam sağlanacağını belirten Sadıkoğlu, şunları ifade etti:
"Turk mallarını kutladığımız bu haftada otomobilimizin tanıtılması dahada anlamlı olmuştur. Turkiye'nin otomobiline yurekten inanarak destek veren ve sahiplenen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a ve TOBB Yonetim Kurulu Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'na emeği gecen herkese şukranlarımı sunuyorum. 2022'de banttan ilk cıkacak arabalardan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin plakası ve Malatyalılığın rakamsal tescili olan 44'unu almayı taahhut ederek yerli uretimin her daim yanında yer aldığımızı belirtmek istiyorum."
Taksici esnafı Abdullah Altuntaş ise otomobilin Turkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
Turkiye'nin otomobil uretmesinin kendisini ve tum esnafı gururlandırdığını anlatan Altuntaş, "Ekonomik olduktan sonra yerli otomobili tercih ederim. Tanıtımı izledim cok guzel ve mukemmel bir tasarımı var. Dizayn olarak da cok guzel, ic dizaynı da cok beğendim. Başarılarının devamını dilerim." sozlerine yer verdi.
Kentte cep telefonu bayisi bulunan İhsan Ozturk de tanıtımı her Turk vatandaşı gibi kendisinin de araclarla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ve gururlandığını soyledi.
Yerli uretimi desteklediklerini aktaran Ozturk, "Sadece otomobil sektorunde değil bircok alanda yerli ve milli olmak refah duzeyimizi ileriye taşıyacaktır. Bunu başka ulkelere satmak ekonomi anlamında Turkiye'ye cok şey katacaktır. Ulkemizde hem vizyon acısından hem de istihdam acısından yeni iş imkanları doğacaktır. Muthiş şekilde destekliyoruz. İnşallah vatanımıza milletimize hayırlı olur." diye konuştu.
AdıyamanAdıyamanlı kuafor Tugay Yıldız, yerli otomobili cok beğendiğini belirterek. "Yapanların ellerine sağlık, 2022 yılında ilk cıktığında bende alacağım inşallah." dedi.
Vatandaşlardan Melih Dost da ulkesi adına utlu olduğunu anlatarak, "Buyuk bir değer ve ulkemize buyuk bir katkı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılında ilk satışa cıkacağını soylediğinde ilk kendim alacağım." ifadelerini kullandı.
Esnaf Abuzer Polat da "Yerli otomobili cok beğendim dizayn olarak da cok guzel. Emeği gecen herkesin ellerine sağlık." diye konuştu.
KahramanmaraşKahramanmaraş'ta otopark işletmeciliği yapan Ali Goz, heyecanla yerli otomobile binmeyi beklediklerini aktararak, "Dun izlerken heyecanlandım. Her şeyiyle dort dortluk bir araba. İnşallah Avrupa'ya ihtiyacımız kalmayacak kendi otomobilimize bineceğiz." dedi.
Turizmci Veysel Guzelbulut, yerli otomobilin Turkiye adına gurur verici olduğunu belirterek, seri uretimin başlamasını beklediklerini ifade etti.
Taksici esnafı Murat Danyıldızı da yerli otomobili televizyondan gorduğunu ve cok beğendiğini belirterek, "Nasip olursa almayı da duşunuyoruz. Cok beğendik Turkiye'nin gururu oldu. Uretime başlarsa taksi duraklarımıza ilk alacağımız arabalardan olacak." değerlendirmesinde bulundu.
Vatandaş Mehmet Kurtini de otomobili cok beğendiğini anlatarak, elektrikli olmasının da onem arz ettiğini kaydetti.
Vatandaşlardan Ayşe Sarı ise gururlu ve mutlu olduğunu cunku ilk defa yerli otomobilin uretileceğini ifade etti.
Vatandaşlardan Unal Saz da ulke adına sevindirici olan yerli otomobilin Turkiye'nin iyi yolda olduğunu gosterdiğini aktararak, "Hayaller gercek oluyor. En onemlisi de dışa bağımlılığı azaltıyoruz. Neden biz Avrupa'nın değil de kendi arabamıza binmeyelim. Emeği gecenleri tebrik ediyorum." ifadesine yer verdi.
2022'de uretimine başlanacak TOGG'un toplumdaki karşılığı
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- 2022'de uretimine başlanacak TOGG'un toplumdaki karşılığı
-
11-09-2022, 23:10:54