5 yıldır otomotiv teknolojilerine yonelik calışmalar yapan Karel, TOGG ’un bagaj kapağı kontrol unitesi tasarımı ve uretim faaliyetleri icin tercih edildiğini acıkladı.
Turkiye ’nin Otomobili ’nin fabrikasının inşaası hızla devam ederken teknoloji alanında da gelişme yaşandı. Elektronik alanında faaliyet gosteren ve yerli şirket olan Karel, TOGG ’un araclarının bagaj kapağı kontrol unitesinin tasarım ve uretimini gercekleştirecek.

Şirketten KAP ’a yapılan acıklamaya gore TOGG ’la teknolojik acıdan goruşmeler yurutulduğu ve bunun neticesinde ceşitli projelerin TOGG ’a sunulduğu belirtildi. TOGG ise bagaj kapağı kontrol unitesi icin tasarım ve uretim faaliyetlerinin Karel tarafından yapılmasının kararlaştırıldığını şirkete bildirdi.
Boylece Karel TOGG ’un bunyesinde doğrudan tedarikci listesinde yer alacak.
Şirketten yapılan acıklama şoyle:
"Firmamız son 5 yıldır otomotiv alanındaki faaliyetlerini cevresel goruş sistemleri ve elektronik kontrol unitesi uzerine yoğunlaştırmıştır. Bu calışmaların neticesinde TOGG'la da goruşup uzerinde calıştığımız ceşitli projelerimizi TOGG'la paylaşma fırsatını yakalamıştık. Bugun, TOGG bunyesinde geliştirilecek arac icin tasarlanması gereken elektronik kontrol unitesi kapsamında değerlendirdiğimiz bagaj kapağı kontrol unitesinin tasarım ve uretim faaliyetleri icin firmamızın tercih edildiğine dair "Letter of Nomination" tarafımıza ulaşmıştır. Bu tercih, aynı zamanda firmamızın bu projede TOGG bunyesinde doğrudan tedarikci listesi icerisinde yer almasına da olanak tanıyacaktır."