Yerli otomobil icin uretim tesislerinin kurulacağı Bursa'nın Gemlik ilcesinde tanıtım toplantısı duzenlenecek.
Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yonetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yonetim Kurulu Uyesi Ozer Matlı, Bursa milletvekillerini ve Bursa İli Oda Borsa Yonetim Kurulu başkanlarını Ankara'da ağırladı.
Bursa'nın cok onemli bir ekonomik guc olduğunun altını cizen Hisarcıklıoğlu, potansiyelinin tam olarak kullanılması halinde ulke ekonomisine katkısının daha da artacağını soyledi.
Hisarcıklıoğlu, Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili yurutulen calışmalar hakkında Bursa milletvekillerine ve Oda Borsa Başkanları'na bilgilendirmede bulundu.
Toplantıda yerli otomobil fabrikasının kuruluş lansmanının Gemlik'te yapılması kararlaştırıldı.

Bursa'nın Gemlik ilcesinde, TOGG fabrikasının kuruluşu​
Yerli otomobilin fabrikasının kuruluşuyla ilgili yarın yapılması planlanan tanıtım toplantısı ertelendi.
Bursa'nın Gemlik ilcesinde, 'Turkiye'nin Otomobili'nin fabrikasının kuruluşuna ilişkin calışmalar kapsamında yarın duzenlenmesi planlanan tanıtım toplantısı ertelendi.
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu AŞ'den (TOGG) yapılan acıklamada, TOGG'un 12 Mart'ta Gemlik'te duzenleyeceğini duyurduğu geniş katılımlı 'Yeniliğe Yolculuk-Gemlik Buluşması'nı ileri bir tarihte yapmak uzere ertelemeye karar verdiği belirtildi.
Acıklamada, yeni toplantı tarihi hakkında sonraki gunlerde bilgilendirme yapılacağı bildirildi.

TOGG Girişim Grubu'nun CMO'su Talin Yıldız oldu​
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), otomotiv sektorunun deneyimli ismi Talin Yıldız'ı Pazarlamadan Sorumlu Ust Duzey Yonetici (CMO) olarak ekibine kattı.
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndan (TOGG) yapılan acıklamaya gore, 20 yılı aşkın global deneyimi, Turkiye ve Avrupa'daki pazarlama faaliyetlerinde aldığı onemli sorumluluklarla bilinen Talin Yıldız, 1 Nisan itibarıyla TOGG'daki satış ve pazarlama alanlarına liderlik edecek.
Urun yonetimi, urun planlama, fiyatlama, pazarlama, satış, marka yonetimi ve iletişimi gibi alanlardan da sorumlu olacak olan Talin Yıldız, muşteri ilişkileri yonetimi, pazar araştırmaları ve analizi ile muşteri bilgi yonetiminin de başında olacak.
AA'nın aktardığı habere gore, lisans eğitimini Galatasaray Universitesi ’nde tamamlayan Yıldız, yuksek lisans eğitimini ise Fransa ’nın başkenti Paris ’te bulunan Sorbonne Universitesi ’nde gercekleştirdi. Son olarak Paris ’te Renault Global Pazarlama Direktoru olarak gorev yapan Yıldız, muşteri ihtiyaclarını anlama ve analiz etmeye yonelik kullandığı yapay zeka ve iş zekası araclarıyla gercekleştirdiği başarılarla yurt ici ve yurt dışında adından soz ettirdi.

Turkiye'nin Otomobili TOGG uretileceği alan​
TOGG tarafından Gemlik'te kurulacak fabrikanın alanında calışmalar devam ediyor. TOGG Gemlik İnşaat Başlangıc Toreni oncesinde Gemlik'te bulunan arazi drone ile havadan goruntulendi.
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Gemlik'te kurulacak fabrikanın alanında calışmalar suruyor.
TOGG Gemlik İnşaat Başlangıc Toreni oncesinde Gemlik'te bulunan arazi drone ile havadan goruntulendi. Fabrikanın kurulacağı yerde yol ve toren alanının kurulumu calışmalarının hummalı şekilde surduğu goruldu.
Turkiye'nin Otomobili'nin uretileceği TOGG muhendislik, tasarım ve uretim tesisleri inşaatına başlama toreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın gercekleştirilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından 'Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu İnşaata Başlama Toreni'ne ilişkin paylaşım yapmıştı. Paylaşımında fabrikanın temelinin atılacağı alana ilişkin fotoğrafa da yer veren Varank, "18 Temmuz 2020, 17.30, Gemlik, Bursa" notunu duşmuştu.

TOGG CEO'su Gurcan Karakaş, marka beğeni endeksi yaptırdıklarını belirterek, "Yaptırdığımız endekste TOGG'un marka beğeni endeksi yuzde 73'lere cıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık" dedi.
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gurcan Karakaş, bu sabah gazetecilerle cevrimici toplantı duzenledi. Karakaş, yerli otomobilin hangi isim ile yollara cıkacağına yonelik onemli acıklamalarda bulundu.
Haberturk'tan Yiğitcan Yıldız'ın haberine gore, marka beğeni endeksi yaptırdıklarını belirten Karakaş, "Yaptırdığımız endekste TOGG'un marka beğeni endeksi yuzde 73'lere cıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık" dedi.
En son Ocak ayında otomotiv basını ile bir araya gelen Karakaş, o donem yaptığı acıklamada otomobilin ismi uzerinde farklı alternatifleri olduğunu soylemişti.
TOGG CEO'su, TOGG markasının Avrupa Birliği, ABD, Cin, Rusya, Kanada, Guney Kore, Japonya ve Azerbaycan'da tescil edildiğinin de bilgisini paylaştı.
'İlk araclar 2022'nin son ceyreğinde banttan inecek'​Karakaş, 2022'in son ceyreğinde ilk aracların Gemlik'teki fabrikadan inmeye başlayacağının da mujdesini verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında, başbakanlığı doneminde katıldığı TUSİAD toplantısında dile getirdiği yuzde 100 yerli otomobil icin 2017'de 'babayiğitler' olarak lanse edilen ve 5 şirketin oluşturduğu Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) kurulmuştu.
27 Aralık gunu Gebze'deki Bilişim Vadisi'ndeki ongosterimde, kırmızı beyaz yerli ve milli SUV ve sedan modelleri tanıtıldı. Tanıtımda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil fabrikasının Gemlik'te TSK'ya ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekaresinde kurulacağını acıkladı. Yerli otomobilin uretileceği Bursa'nın Gemlik ilcesinde 20 milyar liranın uzerinde yatırımla kurulacak fabrika icin ilk kazma 17 Temmuz'da vuruldu.