TOGG'da uretim sorumluluğu, otomotiv sektorunde 20 yılı aşkın tecrubeye sahip olan Murat Akdaş'a verildi.
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nda (TOGG) uretimden sorumlu isim Murat Akdaş oldu.
TOGG'dan yapılan acıklamaya gore, TOGG'da uretim sorumluluğu, otomotiv sektorunde 20 yılı aşkın tecrubeye sahip olan Akdaş'a verildi.
Verilen bilgiye gore, son olarak 1997 yılında calışmaya başladığı Honda Turkiye'de Fabrika Direktorluğu gorevini yuruten Akdaş, bugunden itibaren TOGG'da inşaat proje yonetimi ve uretim sorumluluğu pozisyonlarında gorev yapacak.

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Universitesi Gemi İnşaatı ve Makinaları Muhendisliği'nde tamamlayan Murat Akdaş, yuksek lisans eğitimini de İstanbul Teknik Universitesi'nde Makine Muhendisliği bolumunde gercekleştirdi.

Meslek hayatına 1991 yılında Pendik Tersanesi ’nde Mekanik Montaj Kontrol Muhendisi olarak başlayan Akdaş, uc yıl boyunca bu gorevi surdurdukten sonra otomotiv sektorune adım atarak Turk Pirelli AŞ'de Kaizen Muhendisi olarak iki yıl boyunca gorev yaptı.

Honda Turkiye'deki kariyerine 1997 yılında kalite bolumunde başlayan Akdaş, bugune kadar uretimin bircok farklı ve onemli pozisyonunda yoneticilik yaptı.

TOGG'da tum uretim sureclerinin yonetiminde yer alacak Akdaş inşaat proje yonetimi, uretim operasyonları, uretim muhendisliği, uretim kalitesi, malzeme yonetimi ve calışma ilişkilerinden sorumlu olacak.