Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin fiyatıyla ilgili olarak "Aracın fiyatı şu andan belli değil. Şunun sozunu veriyor arkadaşlar. Arac kendi sınıfında Turkiye'deki araclarla yarışacak bir fiyattan piyasaya cıkacak" dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST'te yer alan yerli otomobil TOGG standında acıklamalarda bulundu.
"Ben alanda geziyorum, Turkiye'nin otomobiline olan ilgi benden daha fazla. Kimse Bakan'a bakmıyor ama arabaya bakıyor. İnşallah orada da surecler planladığımız şekilde devam edecek. Biz Turkiye'nin otomobili projesiyle dunyada değişen otomotiv endustrisine Turkiye'nin bir cevabını vermiş oluyoruz" diye konuştu.
'Otonom ozellikleri var ve fikri mulkiyet hakları yuzde 100 bize ait'Bakan Varank, "Otomotiv endustrisindeki değişimi biz daha erken gorerek doğuştan elektrikli, otonom ozellikleri olan ve fikri mulkiyet hakları yuzde 100 bize ait olan, bu sayede de cok farklı teknolojileri cok kolay bir şekilde entegre edebildiğimiz bir projeyi başlatmıştık. O projede planlandığı şekilde gidiyor. Bundan memnunuz" dedi.
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından tasarlanan ve ilk kez TEKNOFEST'te kamuoyu ile buluşan aracın uretimine ilişkin sureclerin planladığı şekilde devam ettiğini belirten Varank, bu proje ile dunyada değişen otomotiv endustrisine Turkiye'nin bir cevap verdiğini soyledi.
'Biz geleceğin teknolojilerini bu otomobil projesi ile şu anda tasarlıyoruz'Bakan Varank, TOGG'u milli bir proje olarak gorduklerini ve bunu siyasal bir tartışmaya donuşmesini istemediklerini kaydederek "Turkiye yılda 2 milyon otomobil uruten bir ulke. Bu sene Turkiye'de 750 bin arac satılması ongoruluyor. 2 milyon arac ureten bir Turkiye'nin otomotiv endustrisindeki donuşumu yakalaması lazım. Bunu nasıl yapacak? Turkiye'nin otomobili ile yapacak. Biz geleceğin teknolojilerini bu otomobil projesi ile şu anda tasarlıyoruz, uretiyoruz, tedarikcilerimiz geleceğin otomobiline yonelik uretim yapma kabiliyetini kazanıyor" ifadesini kullandı.
'Turkiye'deki araclarla yarışacak bir fiyattan piyasaya cıkacak'Aracların 2022 yılının sonunda seri uretim bandından indiğinde tum Turkiye'nin gurur duyacağını kaydeden Varank fiyatı konusunda ise "Aracın fiyatı şu andan belli değil. Şunun sozunu veriyor arkadaşlar. Arac kendi sınıfında Turkiye'deki araclarla yarışacak bir fiyattan piyasaya cıkacak" dedi.
TOGG ile ilgili fiyat soylentileri nedir?
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG ile ilgili fiyat soylentileri nedir?
-
11-09-2022, 23:08:53