Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Turkiye'nin otomobili, inşallah 2022 yılının sonunda seri uretim bandından cıkacak. Fabrikanın inşaatı devam ediyor. Makine siparişleri yapıldı. Arabanın prototipleri testlere girmeye başladı. 2022 yılının sonunda seri uretim bandından cıkan araclar, 2023 yılının ilk ceyreğinde piyasaya surulmuş olur" dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tantavi Kultur Merkezi'nde AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığının duzenlediği, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız'ın moderatorluğunde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Omer İleri'nin de katıldığı, "Net Konuşalım" programında genclerle bir araya geldi.
Konya'da gun boyu yoğun programlara ve acılışlara katıldığını belirten Varank, genclerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu soyledi.
Varank, yatırım yapmak isteyen tuzel kişi ya da firmalara ne tur destekler verildiğinin sorulması uzerine, Turkiye'nin sadece teknolojiyi kullanan değil, geliştiren, ureten ve ihrac eden bir ulke olması icin cok yoğun caba sarf ettiklerini dile getirdi.
Daha once Turkiye'de hic uretilmemiş urunlerin Ar-Ge'sinin TUBİTAK ile yapıldığını ifade eden Varank, "Bunun gibi onlarca ornek verebilirim. Devletimiz uretim, Ar-Ge yapmak isteyen firmalara hangi destekleri veriyor diye merak ediyorsanız '
Web sitesinden Turkiye'deki butun kamu kurumlarının verdiği destekleri, teşvikleri takip edebilirsiniz. Bu adresi sık kullanılanlara eklemenizi tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Varank, soru uzerine gelişmiş ulkelerin teknoloji hamlelerine karşılık Turkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi ile cevap verdiğini kaydetti.
Kendi kendine yetebilen, teknolojiyi sadece kullanan değil, bunu geliştirip, uretip ihracat eden ulke konumuna gelmeyi bu stratejiyle anlatan Varank, bu kapsamda da en onemli işin ise insana yatırım yapmak olduğunu vurguladı.
Varank, dunyada rekabetci olmak, teknoloji ve sanayide yarışmak icin insan kaynağına yatırım yapmanın gerekliliğini ifade etti.
Genclere ve cocuklara cok farklı teknoloji eğitimleri verdiklerini anlatan Varank, TUBİTAK ile bilim yarışmaları duzenleyerek oğrencileri geleceğin teknolojilerine hazırladıklarını dile getirdi.
Varank, genc yaştaki girişimcilerin milyar dolarlık değerde şirketler kurabildiğine işaret ederek, "Genclerimize yatırım yaparak gelecekte guclu ulkelerle yarışacak, zaten şu anda da yarışıyoruz ama onlarla aynı ligde Turkiye'yi dunyanın en buyuk 10 ekonomisi diyorsak, bu 10 ekonominin icerisine gireceğimize yurekten inanıyoruz. Şu anda dunya, Turkiye'nin urettiği insansız hava araclarını konuşuyorsa diğer alanlardaki yaptığımız butun işleri de inşallah sizin gibi genclerin sayesinde dunya konuşmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
TOGG 2023 yılının ilk ceyreğinde piyasaya surulmuş olur
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG 2023 yılının ilk ceyreğinde piyasaya surulmuş olur
-
11-09-2022, 23:08:39