Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG icin bugune kadar 2,5 milyar liralık yatırımın tamamlandığını ve yıl sonuna kadar 1 milyar TL daha yatırım yapılacağını soyledi. TOGG'a 15 yılda 22 milyar TL'lik yatırım yapılması planlanıyordu.​Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Turkiye Buyuk Millet Meclisi Plan ve Butce Komisyonu ’nda yaptığı sunumda TOGG icin bugune kadar 2,5 milyar liralık yatırımın tamamlandığını ve yıl sonuna kadar 1 milyar lira daha yatırım yapılacağını belirtti.

TOGG ile Farasis ’in 20 gigawatsaatlik pil uretimine yakında Gemlik ’te başlayacaklarını belirten Varank, diğer kuresel batarya ureticileriyle goruşmelerinin devam ettiğini soyledi. Varank, “Teknik standartları yayımladık. İl il, ilce ilce şarj istasyonu ihtiyacını belirledik. Buna yonelik destek mekanizmalarını tasarladık” diye ekledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Twitter uzerinden yaptığı bir paylaşımda TOGG prototipinin test merkezlerine alkışlarla uğurlandığını soylemişti.

TOGG'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Hedeflerimizi adım adım gercekleştiriyoruz. Yeni Lige yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor" denildi.Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun resmi Twitter hesabından yerli otomobil calışmalarıyla ilgili yeni goruntu paylaşılmıştı.

Otomobilin tanıtımı 27 Aralık 2019'da yapılmıştı​27 Aralık 2019'da "Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" adıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gercekleşen tanıtımda "C-SUV", C-Sedan" modellerin ozellikleri ilk kez kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Turkiye'nin vizyon projelerinden biri olarak gorulen "Turkiye'nin Otomobili"nin başlangıcta C segmentinde bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda da model sayısını 5'e cıkarması planlanmış, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yonelik planlar hazırlanmıştı.

TOGG'a 15 yılda 22 milyar TL yatırım planlanıyor​Gemlik tesisinde uretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Bu arada, TOGG, 846 milyon 774 bin TL sermaye artırımına giderek 996 milyon 774 TL ile Turkiye'de odenmiş sermayesi en yuksek otomotiv şirketi olurken, bunu hedeflediği tarihten bir yıl once gercekleştirdi.

Calışanlarının en az yuzde 30'u kadınlardan oluşacak tesiste, uretim başlangıcında yerlilik yuzde 51 olacak, 2025'te yuzde 68'e kadar ulaşacak.

TOGG Gemlik tesisinde uretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son ceyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor. 15 yılda 22 milyar TL'lik yatırımla yıllık ortalama 175 bin adetlik uretim kapasitesine ulaşacak tesiste, 2032 yılına kadar toplamda 1 milyon aracın bantlardan indirilmesi planlanıyor.