Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından uretilecek yerli otomobil, sahip olduğu ustun ozellikler ile satışa cıkmak icin artık gun sayıyor.

Bir otomobilden daha fazlasını sunan akıllı teknolojiler ile donatılan yerli otomobil, Bursa'nın Gemlik ilcesine kurulacak fabrikada uretilecek ve buradan yollara cıkacak.

CALIŞMALARDA SON DURUM​TOGG'un aynı catı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve cevreci ozellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlası" olarak tanımlanan Gemlik tesisinde inşaat calışmaları suruyor.

TOGG Twitter hesabından paylaşılan videoda, tesisteki calışmalar hakkında yeni bilgiler verildi ve "Montaj tesisinden enerji tesisine, su işleme tesisinden arıtma tesisine; TOGG Gemlik Tesisi, planlarımız doğrultusunda ilerliyor. Bizi izlemeye devam edin." ifadeleri kullanıldı.

GELECEK YIL İLK MODEL BANTTAN İNECEK​TOGG Gemlik tesisinde uretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son ceyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Gemlik tesisinde uretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Uretim başlangıcında yerlilik yuzde 51 olacak. 2025 yılında yerlilik oranı yuzde 68'e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model uretilecek.