Turkiye'nin Otomobili TOGG'un ilk sahipleri​
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Turkiye ’nin Otomobili TOGG'la ilgili en cok merak edilen sorulardan birini yanıtladı. Bakan Varank, yerli otomobil TOGG'u ilk kullanacak kişileri acıkladı.

Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından uretilen yerli otomobil, sahip olduğu ustun ozellikler ile şimdiden oldukca merak ediliyor.

Yuzde 100 elektrikli olan yerli otomobil, oldukca guclu ozellikleri ile one cıkıyor. Bir otomobilden daha fazlasını sunan akıllı teknolojiler ile donatılan yerli otomobil, Bursa'nın Gemlik ilcesine kurulacak fabrikada uretilecek ve buradan yollara cıkacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Turkiye ’nin Otomobili TOGG'la ilgili en cok merak edilen sorulardan birini yanıtladı. Turkiye'den TOGG'un banttan ineceği gun buyuk heyecanla beklenirken, Bakan Varank yerli otomobil TOGG'u ilk kullanacak kişileri ilk kez acıkladı.

İLK ARACLAR BUYUKELCİLERE​Varank, Turkiye'nin Otomobili'nin 2022 sonunda seri uretim bandından ineceğini soylediklerini hatırlatarak, acıklanan takvimde an itibarıyla herhangi bir değişiklik olmadığı belirtti ve şoyle devam etti:

"Buyukelcilerimiz gururla o ulkelerde o araclara binsinler, ulkelerin caddelerinde bizim otomobilimizle gezsinler, tum dunyaya bunu gostersinler, boyle bir hayalim var. Bunu da başarabilirsek hoş bir şey olur diye duşunuyorum.

"BU NASIL YERLİ OTOMOBİL DİYENLER VAR"Araba konusu herkesi ilgilendirdiği icin bir sahiplenme var. Eleştiriler de var, 'Global firmalarla calışıyorsunuz. Parcaların bir kısmını yurt dışından alacaksınız, bu nasıl yerli otomobil?' diye. Ben onun orneklerini veriyorum. Şu anda global tedarik zincirlerine baktığınızda hangi arac yuzde 100 bir ulkenin kendi toprakları icinde uretiliyor ki?

Nasıl rekabetci olacaksınız? İnsanların daha fazla satın almasını ikna edeceksiniz, ona gore bir politika izliyorsunuz. Biz, fikri mulkiyet hakları yuzde 100 ulkemize ait olan, muhendisliğini kendi insanımızın yaptığı bir otomobilden bahsediyoruz.

"TURKİYE COK ONEMLİ BİR OTOMOTİV URETİCİSİ"​Tabii ki tedarikcileri arasında başka insanlar olabilir. Dunya otomotiv endustrisi o kadar hızlı gelişiyor ki biz buna artık otomobil demiyoruz, bu artık akıllı bir urun. Turkiye, cok onemli bir otomotiv ureticisi. 33 milyar dolarlık otomotiv, yedek parca ve muhendislik ihracatı yapan bir ulke.

Eğer siz sadece tedarikciyseniz genel merkezlere bağlı donuşumu yapabilirsiniz. Biz Turkiye'nin Otomobili ile ulkede bu kabiliyetleri kendimiz tetikleyeceğiz, geliştireceğiz ve Turkiye'de mobilite ekosistemi oluşturacağız.

Burada hicbir sıkıntı yok. İnşallah 2022'nin sonunda bu araclar banttan indiğinde tum Turkiye'nin gurur duyduğu bir aracı karşımızda hep birlikte goreceğiz."