TOGG tarafından Bursa'nın Gemlik ilcesinde uretimi yapılacak olan Turkiye'nin Otomobili'nin fabrika projesinin Cevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Cevresel Etki Değerlendirmesi (CED) raporu olumlu şekilde tamamlandı.
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından calışmaları planlandığı bicimde surdurulen Turkiye'nin Otomobili yatırımı Bursa'nın Gemlik ilcesinde inşa edilecek olan fabrika inşaatının başlayabilmesi icin gerekli Cevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Cevresel Etki Değerlendirmesi (CED) raporunu olumlu olarak aldı.
TOGG'dan yapılan acıklamaya gore, Cevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, "Elektrikli Otomobil Uretim Tesisi hakkında CED Yonetmeliği'nin 14. maddesi gereğince bakanlığımızca 'Cevresel Etki Değerlendirmesi olumlu' kararı verilmiştir" ifadesine yer verildi.
Yılda 175 bin adet uretim kapasitesi ile kurulacak olan fabrika ve muşterilere marka deneyiminin yaşatılacağı kullanıcı odaklı kampus, toplam 22 milyar lira yatırım ile hayata gecirilecek.
Doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika, tamamlanıp uretime gectiğinde Avrupa'nın ilk geleneksel olmayan (bunyesinde icten yanmalı araclar uretmeyen) elektrikli arac ureticisi olacak.
Doğuştan yuzde 100 elektrikli C segmentinde bir SUV'la başlayacak olan fabrikadaki uretim, takip eden yıllarda tamamı doğuştan yuzde 100 elektrikli C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV modelleri ile devam edecek.