"Soz verdiğimiz şekilde 2022 yılının sonunda araclarımızı seri uretim bandından indirmiş olacağız" dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un uretim tesisini ziyaret ederek, yurutulen calışmaları yerinde inceledi.
Projenin Turkiye ’nin 100 yılına damga vuracağını belirten Bakan Varank, “Turkiye ’nin otomobilini Turk milletiyle buluşturacağız.” dedi.
Varank, uretim tesisinin tamamlandığında Avrupa ’nın cevreye en saygılı fabrikası olacağını ifade ederek “Soz verdiğimiz şekilde 2022 yılının sonunda araclarımızı seri uretim bandından indirmiş olacağız” diye konuştu.
'Geleceğe damga vuracak'​İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Varank şunları soyledi:

"Turkiye ’nin 100 yılına damgasına vuracağına inandığımız, Turkiye ’nin Otomobili projesi icin Gemlik ’teyiz. Turkiye ’nin Otomobili diyoruz ama mobilite dunyasındaki değişimlere baktığımızda geleceğe damga vuracak bir teknolojik alet olan Turkiye ’nin Otomobili dememiz daha doğru. 2019 yılında ilan ettiğimiz şekilde otomobilin 2022 sonunda seri uretim bandından inebilmesi icin şu anda Gemlik ’te fabrika inşaatı planlandığı gibi devam ediyor.
Pandemiye rağmen Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu ’ndaki babayiğitlerimiz buyuk bir ozveriyle, buyuk bir gayretle calışmaya devam ediyor. İcerisinde bulunduğumuz bina, boyahane olacak.
Otomobillerimiz burada en son teknoloji ile boyanacak. Fabrika. hatların kurulması ve işler hale getirilmesiyle beraber tamamlanacak.
'Turkiye ’nin 100 yıldır beklediği proje'​İnşallah soz verdiğimiz şekilde biz Turkiye ’nin Otomobili ’ni Turk Milleti ’yle buluşturmuş olacağız.

Turkiye ’nin 100 yıldır beklediği bu projede başarıya ulaştırmış olacağız. Burada dunyadaki fabrika teknolojilerini değerlendirerek en son, en yeni ve en teknolojik fabrika kurulmaya calışılıyor. Cevre acısından baktığımızda da Avrupa ’nın cevreye en saygılı otomotiv fabrikası Turkiye ’de, Gemlik ’te Turkiye ’nin Otomobili TOGG ’la kurulmuş olacak.
Projeyi hem babayiğitlerimizle hem projedeki profesyonel arkadaşlarımızla beraber ve bakanlık olarak yakın bir şekilde takip ediyoruz. İnşallah soz verdiğimiz şekilde 2022 yılının sonunda araclarımızı seri uretim bandından indirmiş olacağız."