TOGG Gemlik fabrikasının kaba inşaatı bir ay sonra bitiyor.​
Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu ’ndan (TOGG) yapılan acıklamaya gore, aynı catı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve cevreci ozellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlası" olarak tanımlanan TOGG Gemlik Tesisi ’nde inşaat calışmaları birinci yılını doldurdu.

Şirket, zemin iyileştirmeyle başladığı inşaat calışmalarında bir yılın sonunda catı kapama surecine gecti.

Zemin guclendirme kolonu uretiminde 24 bin 400 adede ulaşıldı.

Enerji, boya, govde binaları zemin guclendirmeleri tamamlandı. Beton dokumune başlandı. Uretim hatları icin makina techizat alınımına başlandı.

Tum tesisin catı kapama işlemlerinin tamamlandı. Boya tesisinde 11 bin ton celik montajı yapıldı. 20 bin metrekare catı panel montajı tamamlandı.

10 bin metrekare kor kalıp montajı yapıldı. Uretim hattı icin boya tankları yerleştirilmeye başlandı.

Govde tesisinde 4 bin 900 ton celik montajı yapıldı. 13 bin metrekare catı panel montajı tamamlandı. 7 bin 300 metrekare kor kalıp montajı yapıldı.

Montaj tesisinde 7 bin 800 ton celik montajı yapıldı. 13 bin 50 metrekare demir bağlandı. 38 bin metrekare catı panel montajı yapıldı.

Altyapı calışmaları olarak 2 bin metre yağmur suyu hattı ve 3 bin 500 metre atık su hattı yapıldı. 830 metre menfez imalatı tamamlandı. 2 bin 500 metre cevre duvarı imalatı tamamlandı.

185 bin metrekup kazı ve 136 bin metrekup dolgu yapıldı. Arac test pisti imalatına başlandı.

2022 ’NİN SON CEYREĞİNDE İLK SERİ OTOMOBİL​Bir yıllık inşaat calışmalarında arıtma, montaj, enerji, boya, govde, giriş ve batarya birimlerinin temel guclendirme calışmaları tamamlanarak, ust yapı calışmalarına gecildi.

Uzun terminli ekipman siparişlerinin verildiği TOGG Gemlik Tesisi ’nde uretim ve montaj hatlarının kurulmasıyla 2022 ’nin son ceyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Tesiste uretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

TEMEL DEMİR VE BETON İMALATININ TAMAMI BİTTİ​TOGG Gemlik Tesisi ’nde bir yılda temel demir ve beton imalatının tamamı bitti.

Celik kolon imalatlarının yuzde 60 ’ı, yapısal celik imalatının yuzde 57 ’si tamamlandı. Govde tesisinde temel demir ve beton imaları tamamlanırken, prefabrik kolon imalatında yuzde 95, yapısal celik imalatında yuzde 52 ilerleme sağlandı.

Montaj tesisinde temel demir imalatının yuzde 97 ’si, temel beton imalatının yuzde 90 ’ı, prefabrik kolon imalatının yuzde 67 ’si, temel altı yalıtımın tumu tamamlandı.

Enerji tesisinde ise temel demir ve beton imalatı bitti.