2022'nin sonunda uretim bandından inecek olan yerli otomobilin Gemlik'teki uretim merkezinin inşaatında, tum calışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından uretilecek yerli otomobil, sahip olduğu ustun ozellikler ile satışa cıkmak icin artık gun sayıyor.

Gemlik ’te yerli otomobilin uretim tesisinin inşaatı da hız kesmeden devam ederken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yurutulen calışmaları yerinde inceledi.

Ziyaret cercevesinde yetkililer, yatırım stratejileri hakkında Bakan Varank ’a bilgi verdi.

Boya, govde ve montaj binalarının ozellikleri, inşaatta kullanılan yeni teknolojiler, kor kalıp uygulaması ve guncel durum ile ilgili brifing alan Varank, yeni acılan karayolları bağlantı yolunu yerinde incelendi.

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Varank, şunları soyledi;

2022'NİN SONUNDA BANTTAN İNECEK​"Turkiye ’nin 100 yılına damgasına vuracağına inandığımız, Turkiye ’nin Otomobili projesi icin Gemlik ’teyiz. Turkiye ’nin Otomobili diyoruz ama mobilite dunyasındaki değişimlere baktığımızda geleceğe damga vuracak bir teknolojik alet olan Turkiye ’nin Otomobili dememiz daha doğru. 2019 yılında ilan ettiğimiz şekilde otomobilin 2022 sonunda seri uretim bandından inebilmesi icin şu anda Gemlik ’te fabrika inşaatı planlandığı gibi devam ediyor.

PANDEMİYE RAĞMEN OZVERİYLE CALIŞILIYOR​Pandemiye rağmen Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu ’ndaki babayiğitlerimiz buyuk bir ozveriyle, buyuk bir gayretle calışmaya devam ediyor. İcerisinde bulunduğumuz bina, boyahane olacak. Otomobillerimiz burada en son teknoloji ile boyanacak. Fabrika. hatların kurulması ve işler hale getirilmesiyle beraber tamamlanacak.

EN SON VE EN YENİ TEKNOLOJİ​İnşallah soz verdiğimiz şekilde biz Turkiye ’nin Otomobili ’ni Turk Milleti ’yle buluşturmuş olacağız. Turkiye ’nin 100 yıldır beklediği bu projede başarıya ulaştırmış olacağız. Burada dunyadaki fabrika teknolojilerini değerlendirerek en son, en yeni ve en teknolojik fabrika kurulmaya calışılıyor.

Cevre acısından baktığımızda da Avrupa ’nın cevreye en saygılı otomotiv fabrikası Turkiye ’de, Gemlik ’te Turkiye ’nin Otomobili TOGG ’la kurulmuş olacak.

"YAKIN TAKİP EDİYORUZ"​Projeyi hem babayiğitlerimizle hem projedeki profesyonel arkadaşlarımızla beraber ve Bakanlık olarak yakın bir şekilde takip ediyoruz. İnşallah soz verdiğimiz şekilde 2022 yılının sonunda araclarımızı seri uretim bandından indirmiş olacağız."

"PLANLADIĞIMIZ ŞEKİLDE İLERLİYORUZ"​Ziyarette Bakan Varank'a eşlik eden TOGG CEO ’su Mehmet Gurcan Karakaş da planladıkları şekilde ilerlediklerinin altını cizerek “Gece gunduz buyuk bir heyecanla, bitmeyen tukenmeyen enerjimizle hep beraber hissedarlarımız ve bizi destekleyen butun paydaşlarımızla calışıyoruz.” dedi.

MOBİLİTE DONUŞUM MERKEZİ​Yola cıktıkları andan itibaren ‘Otomobilden Fazlası ’ dediklerini ifade eden CEO Karakaş, “Otomobilden fazlası tabii ki fabrikadan fazlası bir ortamdan gelmeli. O nedenle burada bir uretim tesisinin yanında Ar-Ge, tasarım studyosu, testlerimizi yapabileceğimiz ve bize gore daha onemlisi ileride teknolojiyi deneyimleyebileceğimiz bir merkezimiz de olacak. Biz burayı Mobilite Donuşum Merkezi olarak adlandırıyoruz.” diye konuştu.

CEVRE DOSTU TESİS​Karakaş, arac gibi tesisi de yeni nesil teknolojilerle donattıklarını anlatarak “Hem şirketimizin hem markamızın DNA ’sında cevreye saygılı olmak var. Orneğin icinde bulunduğumuz boyahane, şu an Avrupa ’nın en temiz boyahanesi. Bildiğimiz kadarıyla da dunyanın sayılı. Burada cevreyle ic ice, cevreyle dost yeni nesil teknolojiyi burunduren bir tesisten bahsediyoruz.” dedi.

AMAC YIL SONUNA BİNAYI BİTİRMEK​Bu senenin sonuna kadar binaya ilişkin konuları tamamlamayı amacladıklarını soyleyen Karakaş, “Onumuzdeki senenin mayıs, haziranına kadar ekipmanlar yerleştirilecek. Ondan sonraki donemlerde de adım adım her imalat sisteminde neler gerekiyorsa sırasıyla ve layıkıyla yapılacak. 2022 sonunda da seri uretime hazır olacak.” diye konuştu.